Våte ingredienser
85 g honning eller 100 g lønnesirup.
Jeg brukte 50 g sukrin gold
1,5 dl eplemos, gjerne uten sukker
300 g godt modne, knuste bananer
2 egg
1 ts vaniljeekstrakt
Tørre ingredienser
150g mandelmel
30g kokosmel
1 ss fiberhusk
ELLER: 150 g havremel istedenfor fiberhusk
½ ts salt
¾ ts natron
1 ts bakepulver
1 ts kanel
200 g ferske eller frosne blåbær
Slik gjør du
Smør en brødform på ca 20×10 cm og varm ovnen til 175 grader
Bland alle de våte ingrediensene i en stor bolle. Hvis du bruker sukrin gold, blandes det med de tørre ingrediensene i annen bolle.. Bland det tørre i det våte. 150 g av blåbærene blandes forsiktig inn til sist.
Hell røren i brødformen og topp den med resten av blåbærene. Kan også toppe med nøtter. Stek midt i ovnen i ca 75-90 minutter. Sjekk med en tannpirker eller lignende at den er klar. Avkjøles helt før du skjærer i den. Oppbevares i kjøleskap.
Jeg har aldri forsøkt å lage den uten eplemos. Det gir sødme og gjør brødet ekstra fuktig. Lykke til!