Blåbær- og bananbrød

Våte ingredienser

85 g honning eller  100 g lønnesirup.
Jeg brukte 50 g sukrin gold

1,5 dl eplemos, gjerne uten sukker

300 g godt modne, knuste bananer

2 egg

1 ts vaniljeekstrakt

Tørre ingredienser

150g  mandelmel

30g  kokosmel

1 ss fiberhusk

ELLER: 150 g havremel istedenfor fiberhusk

½ ts salt

¾ ts natron

1 ts bakepulver

1  ts kanel

200 g ferske eller frosne blåbær

bananblaberbrod1 

Slik gjør du

Smør en brødform på ca 20×10 cm og varm ovnen til 175 grader

Bland alle de våte ingrediensene i en stor bolle. Hvis du bruker sukrin gold, blandes det med de tørre ingrediensene i annen bolle.. Bland det  tørre i det våte. 150 g av blåbærene blandes forsiktig inn til sist.

Hell røren i brødformen og topp den med resten av blåbærene. Kan også toppe med nøtter. Stek midt i ovnen i ca 75-90 minutter. Sjekk med en tannpirker eller lignende at den er klar. Avkjøles helt før du skjærer i den. Oppbevares i kjøleskap.

Jeg har aldri forsøkt å lage den uten eplemos. Det gir sødme og gjør brødet ekstra fuktig.  Lykke til!