Kremsjokoladekake med nøttebunn & sjokoladelokk

Ingredienser

100 gr mandler

75 gr smør

1,5 dl sukrin

3 dl kremfløte

300 gr kremost/philadelphia

1 ts vaniljepulver/1 vaniljestang

3 ts bakekakao

70 gr mørk sjokolade (minst 70%)

Slik gjør du

Smelt smøret og mal mandlene. Bland mandler, 3/4 av smøret og 1/2 dl sukrin og trykk det ut i bunnen av en liten springform. Sett den i kjøleskapet mens du forbereder det andre.

Stivpisk kremfløten og tilsett 1/2 dl sukrin. Pisk kremosten myk med en 1/2 dl sukrin. Bland sammen og fordel røra i to boller. I den ene blander du inn vaniljen, og den andre blander du inn kakao.

Ha på ett lag av gangen, og la den stå i kjøleskapet en fem minutter før du har på sjokoladelokket.

Smelt kokesjokoladen i smøret som er igjen. Det skal ikke være veldig varmt når du har det på, da er det fort gjort at det hvite laget blander seg i lokket før du får smurt det skikkelig utover.

La den stå i kjøleskap i et par timer, og nyt! Kan også settes i fryseren.