(8-10 stk)
4 1/2 dl fingervarmt vann
1 pk gjær eller 1 pose tørrgjær
2 toppede ts Fiberhusk
100g Tine smør
500g semper lys mix (jeg bruker den som ikke er laktosefri)
2 toppede ss Jyttemel (den blå posen)
1 ss flytende honning
1/2 kork eplesidereddik (fjerner den «glutenfrie» smaken)
Slik gjør du:
Ha mel i eltemaskinen eller bollen. Smøret smuldres i melet. Gjæren oppløses i fingervarmt vann og får svelle med Fiberhusk (ca 2 min.til blandingen har fått litt tykkelse) , honning og eplesideredikken. Blandingen tilsettes melblandingen og eltes godt sammen.
Deigen heves under håndkle på et lunt sted i ca 30 min. Deigen formes i håndflaten til 8-10 runde boller i hamburgerstørrelse eller til pølsebrødform. Fordeles på 2 stekeplater med bakepapir (ha litt kokosolje uten smak i håndflatene og trykk pitabrødene flate eller bruk et bakepapir) og etterheves til ovnen har blitt varm. Legg et håndkle over.
Pensles med egg eller vann (valgfritt). Strø på sesamfrø. Settes inn når ovnen viser 250 grader, ovnen settes da ned til 225 grader. Stekes i ca 13-15 minutter på midterste rille. Avkjøles på rist.
Disse er fine å fryse, like gode når de tines i mikro.