Ingredienser
3 ss kokosolje, fordelt
6 fedd hvitløk, finhakket
1 1/2 ss frisk ingefær
2 hoder brokkoli, kuttet i buketter
800 gkyllingfilet, i terninger
1,5 dl glutenfri soyasaus og 1 dl vann
eller 2,5 dl coconut aminos og 1 ts salt
2 ss sesamolje
2 store eggeplommer
Slik gjør du
1. Varm kokosolje i wok eller dyp stekepanne over medium til høy varme.
2. Tilsett ingefær, hvitløk under omrøring i 30 sekunder.
3. Legg i brokkolibuketter og fortsett å røre i 5 minutter, til brokkolien får en litt sterkere farge.
4. Legg grønnsakene over på en tallerken og varm en ny ss med kokosolje
5. Tilsett kylling og stek under omrøring, i 8 til 10 minutter, til de er brune og gjennomstekt.
6. Bruk en hullsleiv for å legge kyllingen sammen med grønnsakene. Returner woken på platen og tilsett 0,5 til 1 dl vann.
7. Hell i soyasausen, sesamolje og salt. Kok opp.
8. Pisk eggeplommene i en bolle. Temperer eggeplommene ved å sakte helle i 1 dl varm saus mens du visper hele tiden.
9. Hell eggeplommeblandingen i woken, deretter rører du hele tiden i 3 minutter for å tykne sausen.
10. Legg i kylling og grønnsaker og bland sammen med sausen. Stek i ytterligere 7-10 minutter, til kyllingen og brokkolien er ferdig kokt.