Ingefærkylling med brokkoli

Ingredienser

3 ss kokosolje, fordelt

6 fedd hvitløk, finhakket

1 1/2 ss frisk ingefær

2 hoder brokkoli, kuttet i buketter

800 gkyllingfilet, i terninger

1,5 dl glutenfri soyasaus og 1 dl vann

eller 2,5 dl coconut aminos og 1 ts salt

2 ss sesamolje

2 store eggeplommer


Slik gjør du

1.  Varm kokosolje i wok eller dyp stekepanne over medium til høy varme.

2. Tilsett ingefær, hvitløk under omrøring i 30 sekunder.

3. Legg i brokkolibuketter og fortsett å røre i 5 minutter, til brokkolien får en litt sterkere farge.

4. Legg grønnsakene over på en tallerken og varm en ny ss med kokosolje

5. Tilsett kylling og stek under omrøring, i 8 til 10 minutter, til de er brune og gjennomstekt.

6. Bruk en hullsleiv for å legge kyllingen sammen med grønnsakene. Returner woken på platen og tilsett 0,5 til 1 dl vann.

7. Hell i soyasausen, sesamolje og salt. Kok opp.

8. Pisk eggeplommene i en bolle. Temperer eggeplommene ved å sakte helle i 1 dl varm saus mens du visper hele tiden.

9. Hell eggeplommeblandingen i woken, deretter rører du hele tiden i 3 minutter for å tykne sausen.

10. Legg i kylling og grønnsaker og bland sammen med sausen. Stek i ytterligere 7-10 minutter, til kyllingen og brokkolien er ferdig kokt.