Hvitløkspesto uten melk

Ingredienser

1 kopp pakket fersk basilikum

1 hel hvitløk

40 g pinjekjerner

Saften av en sitron

0,6 dl olivenolje

¼ ts salt

pepper etter smak


Slik gjør du

Stekt hvitløk

1.  Forvarm ovnen til 190 grader

2. Skrell de ytre lagene av hvitløken- Ikke ta båtene fra hverandre

3. Skjær toppen av hvitløken.

4. Pakk inn i aluminiumsfolie med den kuttede siden opp.

5. Stekes i 30-45 minutter og avkjøles

Pesto uten melk

Pesto

1.  Rist pinjekjernene i en liten / mellomstor gryte over svak / middels varme. Rør hele tiden og fjern fra platen når de er litt brune og velduftende. {Forsiktig, de kan fort bli brent}.

2. Tilsett basilikum, sitronsaft, stekt hvitløk, halvparten av olivenoljen og de ristede pinjekjerner til en food prosessor. Pulse til det er en jevn masse..

3. Tilsett salt, pepper, og resterende av olivenoljen til food prosessor. Bland til en jevn, fin pesto!