Ingredienser
1 kopp pakket fersk basilikum
1 hel hvitløk
40 g pinjekjerner
Saften av en sitron
0,6 dl olivenolje
¼ ts salt
pepper etter smak
Slik gjør du
Stekt hvitløk
1. Forvarm ovnen til 190 grader
2. Skrell de ytre lagene av hvitløken- Ikke ta båtene fra hverandre
3. Skjær toppen av hvitløken.
4. Pakk inn i aluminiumsfolie med den kuttede siden opp.
5. Stekes i 30-45 minutter og avkjøles
Pesto
1. Rist pinjekjernene i en liten / mellomstor gryte over svak / middels varme. Rør hele tiden og fjern fra platen når de er litt brune og velduftende. {Forsiktig, de kan fort bli brent}.
2. Tilsett basilikum, sitronsaft, stekt hvitløk, halvparten av olivenoljen og de ristede pinjekjerner til en food prosessor. Pulse til det er en jevn masse..
3. Tilsett salt, pepper, og resterende av olivenoljen til food prosessor. Bland til en jevn, fin pesto!