Ingredienser
700 g kyllingfilet, i biter
1 boks kokosmelk (4 dl)
1 rødløk, i tynne båter
3 hvitløksfedd, finhakket
½ rød chili, finhakket
1-2 ss revet, frisk ingefær
1-2 ss tomatpuré
4-6 ts rød currypasta
1-2 gulrøtter, i tynne strimler
1 grønn paprika, i tynne strimler
1/2-1 lime, kun saften
1-2 ss thai fishsauce
1ts honning
100 g cherrytomater, i biter
frisk koriander, hakket
Squash, så mange du ønsker
Slik gjør du
1. Skjær opp kylling og grønnsaker som angitt, slik at du har alt klart før du setter i gang.
2. Stek kyllingbitene raskt i litt nøytral olje, men ikke så lenge at de blir gjennomstekt. Legg til side. (Stek gjerne kyllingen i to omganger.)
3. Ha 2 ss av kokosfettet (det øverste, faste laget i kokosmelkboksen) i en gryte eller stekepanne med høye kanter.
4. Tilsett løken og la det frese et par minutter, og deretter hvitløk, chili og ingefær.
5. La det frese i ca. 1 minutt før du tilsetter tomatpuré og currypasta.
6. La det surre i ytterligere et par minutter og tilsett gulrøtter, paprika og kokosmelk.
7. Gi sausen et oppkok, smak til med lime, fishsauce og honning, og la sausen småkoke i 5-10 minutter.
8. Tilsett kyllingen og det trekke til den er gjennomkokt og grønnsakene er møre, etter 5-10 minutter.
9. Rett før servering tilsettes tomater og koriander.