Kylling curry med zoodles

Ingredienser

700 g kyllingfilet, i biter

1 boks kokosmelk (4 dl)

1 rødløk, i tynne båter

3 hvitløksfedd, finhakket

½ rød chili, finhakket

1-2 ss revet, frisk ingefær

1-2 ss tomatpuré

4-6 ts rød currypasta

1-2 gulrøtter, i tynne strimler

1 grønn paprika, i tynne strimler

1/2-1 lime, kun saften

1-2 ss thai fishsauce

1ts honning

100 g cherrytomater, i biter

frisk koriander, hakket

Squash, så mange du ønsker


Slik gjør du

1. Skjær opp kylling og grønnsaker som angitt, slik at du har alt klart før du setter i gang.

2. Stek kyllingbitene raskt i litt nøytral olje, men ikke så lenge at de blir gjennomstekt. Legg til side. (Stek gjerne kyllingen i to omganger.)

3. Ha 2 ss av kokosfettet (det øverste, faste laget i kokosmelkboksen) i en gryte eller stekepanne med høye kanter.

4. Tilsett løken og la det frese et par minutter, og deretter hvitløk, chili og ingefær.

5. La det frese i ca. 1 minutt før du tilsetter tomatpuré og currypasta.

6. La det surre i ytterligere et par minutter og tilsett gulrøtter, paprika og kokosmelk.

7. Gi sausen et oppkok, smak til med lime, fishsauce og honning, og la sausen småkoke i 5-10 minutter.

8. Tilsett kyllingen og det trekke til den er gjennomkokt og grønnsakene er møre, etter 5-10 minutter.

9. Rett før servering tilsettes tomater og koriander.