Sterk chilisaus med hvitløk

Ingredienser

100 g hakket chili (For en mer mild saus, start med mindre chili)

3 ss vegetabilsk olje

2 stk (hele) hvitløk (knust eller hakket)

3 sjalottløk, medium størrelse (hakket)

1 boks hermetiske tomater

4 ss riseddik

3 ss sukrin

1 ss fiskesaus (dette er en viktig ingrediens for den fantastiske smaken, ikke hopp over den)

Sterk chili sause


Slik gjør du

1. Skyll, rens og fjern frøene i chilien. Tørk med tørkepapir.

2. Kutt chilien. Jo mindre du kutter, jo jevnere vil den endelige sausen være

3. Over middels varme stekes hvitløk og sjalottløk i ca 1 minutt eller til lys brun og velduftende. Stek hvitløk og sjalottløk nok slik at de blir sprø, men ikke brent.

4. Tilsett tomatsaus og hakket chilipepper. La sausen koke opp, deretter lavere varme for å la den småkoke.Tilsett fiskesaus, eddik og sukrin. Bland godt.

5. Småkok i ca 5 minutter. Dette vil bryte ned chilien og myke den til å få laget en jevn konsistens.

6. Fjern sausen fra varmen og avkjøl helt.

7. Overføring sausen til blenderen og kjør til glatt

8. Smak til med sukrin, eddik eller vann.

9. Hell over i en ren, lufttett krukke og avkjøl. Brukes innen 1 uke.