Pad Thai med squashspagetti

Ingredienser

2 hele egg

1/4 kopp stekt salte peanøtter

1/2 ss peanøttolje (eller olje etter eget valg)

1 fedd hvitløk, finhakket

1 sjalottløk, finhakket

1 ss kokos mel

1 ss grovhakket koriander + hel koriander blader til pynt

2 squash, kuttes til spagetti. Jeg har en spiralizer.

Sausen:

2 ss ferskpresset lime juice

1 ss fiskesaus (eller Hoisinsaus, hvis du er streng vegetarisk)

1/2 ss soyasaus

1 ss chili saus (jeg brukte Thai chili hvitløk saus)

1 ts honning

kyllingfileter

Stek eggene til eggerøre og stek kyllingen i biter. Sett til side.

Legg alle ingrediensene til sausen i en bolle, visp sammen og sett til side.

Plasser peanøtter i en food prosessor og hakk de (ingen store peanøtter bør forbli, men det bør ikke vÌre pulveraktig). Sett til side.

Sett en stor stekepanne over middels varme. Legg i olje, hvitløk og sjalottløk. Stek i ca 1-2 minutter under omrøring, til sjalottløken begynner ü mykne. Legg i sausingrediensen og kokosmelet. Visp raskt slik at kokosmelet løser opp og sausen tykner. Stek i 2-3 minutter eller til sausen er redusert og tykk.

Nür sausen er tykk, tilsett  zucchininudler og koriander. Rør godt sammen.

Stek i ca 2 minutter eller til nudlene er  myke. Deretter legg i eggerøren, kyllingen og de hakkede peanøttene. Stek i ca 30 sekunder, bland godt.

Server pĂĽ tallerkner og pynt med koriander. Serveres med limebĂĽter