Ingredienser
2 hele egg
1/4 kopp stekt salte peanøtter
1/2 ss peanøttolje (eller olje etter eget valg)
1 fedd hvitløk, finhakket
1 sjalottløk, finhakket
1 ss kokos mel
1 ss grovhakket koriander + hel koriander blader til pynt
2 squash, kuttes til spagetti. Jeg har en spiralizer.
Sausen:
2 ss ferskpresset lime juice
1 ss fiskesaus (eller Hoisinsaus, hvis du er streng vegetarisk)
1/2 ss soyasaus
1 ss chili saus (jeg brukte Thai chili hvitløk saus)
1 ts honning
kyllingfileter
Stek eggene til eggerøre og stek kyllingen i biter. Sett til side.
Legg alle ingrediensene til sausen i en bolle, visp sammen og sett til side.
Plasser peanøtter i en food prosessor og hakk de (ingen store peanøtter bør forbli, men det bør ikke være pulveraktig). Sett til side.
Sett en stor stekepanne over middels varme. Legg i olje, hvitløk og sjalottløk. Stek i ca 1-2 minutter under omrøring, til sjalottløken begynner å mykne. Legg i sausingrediensen og kokosmelet. Visp raskt slik at kokosmelet løser opp og sausen tykner. Stek i 2-3 minutter eller til sausen er redusert og tykk.
Når sausen er tykk, tilsett zucchininudler og koriander. Rør godt sammen.
Stek i ca 2 minutter eller til nudlene er myke. Deretter legg i eggerøren, kyllingen og de hakkede peanøttene. Stek i ca 30 sekunder, bland godt.
Server på tallerkner og pynt med koriander. Serveres med limebåter