Hjemmelaget Nutella

Ingredienser

  • 1 kopp hasselnøttsmør (oppskrift nederst)
  • 3½ ss 85% mørk sjokolade
  • 1 ss kakaopulver
  • 2 ½ ss  honning (Legg til flere hvis du liker det søtere), evnt annen søtning
  • 1 ts vaniljepulver
  • 1 klype salt
  • 2 ss , kokosolje smeltet
  • 6 ss vann eller laktosefri melk etter ditt valg (f.eks mandel, hasselnøtt, kokos, laktosefri)

Slik gjør du:

  1. smelt mørk sjokolade i vannbad
  2. når sjokoladen er smeltet, rør i hasselnøttsmør, deretter kakaopulver,honning, vanilje, salt, kokosolje og vann eller melk
  3. oppbevares i en lufttett beholder
Hasselnøttsmør

300 g  hasselnøtter

Rist hasselnøttene i 10 minutter i ovnen ved 190 ° C  eller inntil skallet begynner å sprekke.

Ta ut av  ovnen og fjern skallet fra nøttene. Bruk en blender eller food prosessor og bland nøttene til du oppnår en kremet konsistens. Du må kanskje skrape sidene av blenderen eller foodprosessoren et par ganger.