Ørret med quinosalat

ØRRET

700 g ørretfilet , delt i 4 porsjonsstykker

QUINOASALAT MED BROKKOLI

1 dl tørr quinoa

65 g småbladsalat/ruccula

1/2 brokkoli, i små buketter

3-4 reddiker, i tynne skiver

2 vårløk, i biter

SENNEPSVINAIGRETTE

1-2 ss sitronsaft

1,5 ts dijonsennep

1 hvitløksfedd, finhakket

0,75-1 dl extra virgin olivenolje

Salt og pepper

AVOKADOKREM

1 stor avokado, i biter

1/2 agurk, i biter

2 hvitløksfedd, finhakket

2 ss sitronsaft

Salt og pepper

Hvordan tilberede quinoa

  • SKYLL: Hvert quinoafrø er dekket med et tynt lag saponin, et bitterstoff som forekommer naturlig når man dyrker planten. Det meste av dette forsvinner når quinoaen avskalles før den pakkes, men for å unngå bitter smak bør quinoa likevel skylles godt før det kokes. Skyll flere ganger i kaldt eller varmt vann.
  • KOK: En del quinoa kokes opp med to deler vann. Du kan gjerne bruke mer vann og sile ut resten i en sil eller dørslag når den er kokt. Når vannet begynner å koke skrur du ned varmen og lar det trekke i 10-15 minutter. Smak deg frem – quinoa skal være mykt, men med litt tyggemotstand.

 

Del opp brokkolien i små buketter, reddikene i tynne skiver og vårløken i ringer. Lag sennepsvinaigrette ved å ha sitronsaft, sennep og hvitløk i en middels stor bolle og rør godt sammen med en visp. Tilsett olivenoljen litt etter litt mens du rører det hele godt sammen. Smak til med salt og pepper. Rett før servering blander du sammen couscous, grønnsaker, småbladsalat og urter, og drypper ca. halvparten av sennepsvinaigretten over.

Del avokadoen i to og fjern steinen. Del agurken i to på langs og grav ut frøene/det bløte området i midten. Skjær agurken i 5-6 biter og ha oppi en bolle sammen med avokado og hvitløk. Bruk stavmikser og kjør det til du får en jevn blanding. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.

Skjær opp fisken i porsjonsstykker, og krydre med salt og pepper. Stekes i nøytral olje i 2-3 minutter på hver side på middels varme, til den har en fin stekeskorpe. Tilsett gjerne en ss smør mot slutten av steketiden og øs det over fisken med en skje. Pass på at du ikke steker ørreten for lenge, den skal heller være litt rå inni enn for mye stekt. La fisken hvile et par minutter før den serveres.

Server fisken umiddelbart, sammen med quinoasalaten, avokadokremen og resten av sennepsvinaigretten.