Arrabiata saus
1 liten løk, hakket
2 fedd hvitløk, finhakket
2 ts extra virgin olivenolje
½ ts tørket rød pepper flak
1 rød paprika, hakket
3 eller 4 terninger tomater. Fjern frøene og kutt i små terninger
2 ss hakket frisk basilikum
I en mellomstor kjele, varm oljen over middels varme. Tilsett løk og hvitløk og stek til løken begynner å bli myk. Tilsett pepperflak og paprika og rør til paprikaen mykner.
Tilsett tomater og varm til sausen begynner å putre. Senk varmen og kok uten lokk inntil sausen har tyknet, ca 15 minutter. Rør ofte.
Squashspagetti
2 til 3 squash
oliven olje
sjøsalt
svart pepper
Skjær endene av squashen. Bruk en spiralizer for å lage zoodles.
Stek squashen et par minutter i en wok – til den mykner
Rør inn basilikumen i sausen. Tilsett salt og pepper, etter smak. Kok ca. 5 minutter, inntil alt er varmt.
Bland sammen arrabiatasaus og squash. Server.
Viktig å vite er at når squashen kommer i kontakt med tomat, vil den avgi mye væske. Tilsett stekt kjøtt etter eget ønske.