Browniebunn:
85 g kremet peanøttsmør (jeg bruker Green choice organic peanut butter, creamy)
75 g mykt Tine smør
40 g kakaopulver
65 g Sukrin Gold
1 ts vaniljeekstrakt
90 g mandelmel (jeg bruker Funksjonell mat)
3-5 ss vann
Peanøttiskrem
2,5 dl laktosefri rømme, evnt Seterrømme dersom man tåler laktose
190 g kremet peanøttsmør
60 g Sukrin melis, fordelt
2,5 dl kremfløte
1/2 ts vaniljepulver
70% mørk sjokolade
Peanøtter
Browniebunn
Rør sammen peanøttsmør og smør i en bolle. Tilsett kakao, Sukrin gold og vaniljeekstrakt, bland godt sammen. Deretter rører du inn mandelmel. Deigen vil blir hard og vanskelig å blande. Tilsett vann, 1 ss om gangen, til du har en sammenhengende, men stiv deig.
Trykk deigen jevnt ned i bunnen av en 22 cm springform. Legg et bakepapir over og bruk et glass eller målebeger for å trykke deigen jevnt flat i formen. Settes i kjøleskapet mens du lager iskremen.
Peanøttiskrem
Rør sammen rømme, peanøttsmør og halvparten av Sukrin melis.
I en annen bolle pisker du kremen sammen med resten av Sukrin melis og vaniljepulveret.
Vend forsiktig kremfløten i peanøttsmørblandingen, bland godt. Dekk browniebunnen med iskremen og sett i fryseren i 4-6 timer.
Smelt den mørke sjokoladen over vannbad, avkjøl og bruk den til å pynte iskaken sammen med peanøtter.