Peanøttiskake på browniebunn

peanott

Browniebunn:

85 g kremet peanøttsmør (jeg bruker Green choice organic peanut butter, creamy)

75 g  mykt Tine smør

40 g kakaopulver

65 g Sukrin Gold

1 ts vaniljeekstrakt

90 g mandelmel (jeg bruker Funksjonell mat)

3-5 ss vann

 

Peanøttiskrem

2,5 dl laktosefri rømme, evnt Seterrømme dersom man tåler laktose

190 g kremet peanøttsmør

60 g Sukrin melis, fordelt

2,5 dl kremfløte

1/2 ts vaniljepulver

 

70% mørk sjokolade

Peanøtter

 

Browniebunn

Rør sammen peanøttsmør og smør i en bolle. Tilsett kakao, Sukrin gold og vaniljeekstrakt, bland godt sammen. Deretter rører du inn mandelmel. Deigen vil blir hard og vanskelig å blande. Tilsett vann, 1 ss om gangen, til du har en sammenhengende, men stiv deig.

Trykk deigen jevnt ned i bunnen av en 22 cm springform. Legg et bakepapir over og bruk et glass eller målebeger for å trykke deigen jevnt flat i formen. Settes i kjøleskapet mens du lager iskremen.

 

Peanøttiskrem

Rør sammen rømme, peanøttsmør og halvparten av Sukrin melis.

I en annen bolle pisker du kremen sammen med resten av Sukrin melis og vaniljepulveret.

Vend forsiktig kremfløten i peanøttsmørblandingen, bland godt. Dekk browniebunnen med iskremen og sett i fryseren i 4-6 timer.

 

Smelt den mørke sjokoladen over vannbad, avkjøl og bruk den til å pynte iskaken sammen med peanøtter.

peanott1

peanott3