6 porsjoner
1Â gulrot
½ fennikel
½ løk
2 fedd hvitløk
2-3 ts gul karri, smak til underveis
2 ss smør
1 liter laktosefri helmelk
2 dl fiskekraft
1 kg kokt torsk
30 g maisenna
50 g polentamel (maismel i pose, kjøpes i innvandrerbutikken)
200 g glutenfri makaroniÂ
3 ss sitronsaft
salt og pepper
Topping:
olivenolje
glutenfritt strøbrød, jeg bruker glutenfritt knekkebrød som jeg knuser i blenderen.
50 g revet ost
Kok opp 1,5 liter lettsaltet vann. Del torskefileten i store biter som slippes ned i det kokende vannet. La fisken fü et oppkok, og løft den ut nür den begynner ü flake seg nür du dytter pü den. 2 dl av kokevannet/kraften skal brukes i gratengsausen.
Fres hakket løk, fennikel, hvitløk, gulrot og gul karri i smøret. Hell pü melk og kokekraft fra fisken.
Kok opp, tilsett polenta og jevn med maisenna. Smak til sausen med sitronsaft, salt og pepper. Kok i 3 minutter.
Tilsett makaroni og den kokte torsken. Kok opp igjen, og hell deretter massen over i en stor ildfast form.
Dryss brødrasp over, ringle over olivenolje og til slutt finrevet ost. Stekes i 20 minutter pü 200 grader og vifte, til gratengen har fin skorpe og makaronien er gjennomkokt.
Serveres med salat og poteter.