4 porsjoner
300 g frosne bringebær
5 ss sukrinmelis, fordelt
3 dl laktosefri kremfløte
3 plater gelatin
Friske bringebær til pynt.
Lag bringebærpure ved å tine bringebærene og blande dem med 3ss sukrinmelis, bruk en stavmikser. Gni pureen gjennom en sil dersom du ikke vil ha med frøene.
Legg gelatinplatene i kaldt vann. Varm opp en liten mengde bringebærpure i en kjele. Klem vannet av gelatinplatene og løs dem opp i den varme bringebærpureen. Deretter blandes det hele inn i den kalde pureen.
Ta resten av sukrinmelisen (2 ss) i den laktosefrie kremfløten og pisk den til krem. Vend litt og litt i bringebærpureen. Hell moussen over i serveringsskåler og la de stivne i kjøleskapet.
Denne oppskriften kan også brukes for å lage jordbærmousse eller med andre typer bær.