Himmelsk fromasj

bringebaerfromasj1-3

4 porsjoner

300 g frosne bringebær

5 ss sukrinmelis, fordelt

3 dl laktosefri kremfløte

3 plater gelatin

Friske bringebær til pynt.

Lag bringebærpure ved å tine bringebærene og blande dem med 3ss sukrinmelis, bruk en stavmikser. Gni pureen gjennom en sil dersom du ikke vil ha med frøene.

Legg gelatinplatene i kaldt vann. Varm opp en liten mengde bringebærpure i en kjele. Klem vannet av gelatinplatene og løs dem opp i den varme bringebærpureen. Deretter blandes det hele inn i den kalde pureen.

Ta resten av sukrinmelisen (2 ss) i den laktosefrie kremfløten og pisk den til krem. Vend litt og litt i bringebærpureen. Hell moussen over i serveringsskåler og la de stivne i kjøleskapet.

Denne oppskriften kan også brukes for å lage jordbærmousse eller med andre typer bær.

bringebaerfromasj1-5