Poke bowl

pokebowl1

4 porsjoner

500 g Salmalaks

Marinade

½ dl glutenfri tamari soya

1 ss risvinseddik

½ ts sesamfrø

2 ts sesamolje

1 klype chiliflakes

1 hvitløksbåt

Salat

2 stk avokado

½ agurk

4 dl strimlet rødkål

1 stor strimlet gulrot

2 stk salatløk

Ruccola

1 ss svarte sesamfrø

Avokadomajones

1 dl majones (bruk hjemmelaget eller ferdigkjøpt)

1 avokado

1 hvitløksbåt

2 ts glutenfri tamari soya

salt

Skjær laksen i terninger, ca 1 cm. Mariner laksen mens du forbereder salaten.

Del avokadoene og skjær dem i tynne skiver.Gjør det samme med salatløken. Skjær agurken i tynne skiver  med en potetskreller, strimle rødkålen med en ostehøvel. Skjær gulroten i staver.

Fordel ruccolaen på fire tallerkener og legg på laksen. Legg alle de kuttede grønnsakene rundt laksen og strø over sesamfrø.

Avokadomajones: Det er viktig at alle ingrediensene har lik temperatur. Legg alle ingrediensene i en høy beholder, miks godt sammen med en stavmikser.

pokebowl4