6 porsjoner
2 brokkolihoder
Ca 1 kg kyllingfilet
salt, pepper, hvitløkspulver
Ostesaus
1 finhakket løk
1 kinesisk hvitløk uten fedd
100g Tine smør
4,5 dl laktosefri kremfløte
125 g laktosefri philadelphiaost
1 ts italiensk salatkrydder
salt, sort pepper
120 g ekte parmesan (Parmigiano Reggiano) er laktosefri når den er lagret i 24 måneder eller mer
1 dl hakket persille
200 g revet ost
Sett ovnen på 230 grader.
Rens brokkolien. Kutt buketter og del de som er store. Kok brokkolien i ca. 5 minutter. Hell den over i et dørslag.
Rens og kutt kyllingen i ca 3 cm store biter. Stek de på høy varme i smør slik at de blir gylne. Krydre kyllingen med salt, pepper og hvitløkspulver.
Ostesaus: finhakk løk og hvitløk og stek i smør til løken har blitt gjennomsiktig og blank. Visp sammen fløten, kremost og krydder og la det småkoke en stund. Rør inn parmesanen og la sausen koke til den tykner. Rør inn persille og smak til med salt og pepper.
Legg brokkollien i bunnen av en ildfast form, legg kyllingen over og hell ostesausen på toppen. Avslutt med revet ost.
Stek i ca 25-30 minutter, pass på at osten ikke blir brent.
Server med det du ønsker.