Jordbæris

jordbaeris-2

2,5 dl laktosefri helmelk
3 dl laktosefri kremfløte
1 vaniljestang
4 eggeplommer
100 g sukrinmelis

2 kurver, ca 1 kg friske jordbær

Ha laktosefri melk og laktosefri kremfløte i en kjele. Snitt opp vaniljestangen og ha både vaniljefrø og selve vaniljestangen i kjelen. Kok opp blandingen. Ta kjelen av platen og la vaniljefløtemelken stå og trekke med vaniljestangen  mens den avkjøler seg. Når blandingen har nådd romtemperatur, kan du fjerne vaniljestangen.

Pisk eggeplommer og sukrinmelis tykt og lyst. Bland vaniljefløtemelken i eggedosisblandingen.

Rens jordbærene og mos dem til fin jordbærmos. Jeg bruker blender eller stavmikser til det for å få jordbærene tilstrekkelig finmost.

Bland jordbærmosen i iskremblandingen.

Ha jordbærblandingen i en iskremmaskin. Kjør til blandingen til den har blitt en myk jordbæriskrem.

Server iskremen i skåler eller glutenfrie iskjeks. Jeg har brukt jordbærsaus fra Waldens Farms strawberry syrup.

jordbaeris-3