Kylling satay med peanøttsaus

den

4 porsjoner

6 kyllingfileter

Marinade:

½ dl glutenfri tamari soyasaus

½ dl smeltet smør

Saft av 1 lime

1 hvitløksbåt

8-10 bløtlagte grillspyd av tre

Peanøttsaus:

3 hvitløksbåter

1 ss rød currypaste

Kokosolje

1,5 dl peanøttsmør

5 dl kremet kokosnøttmelk

kyllingbuljongterning eller fond

Saft av 1 lime

3 ss glutenfri tamari soyasaus

salt

Rens kyllingen og del den i strimler.

Bland marinaden og mariner kyllingen noen timer i kjøleskapet.

Sett ovnen på 200 grader.

Tre kyllingstrimlene på grillspydene. Jeg har 3 strimler på hvert spyd. Stek kyllingspydene i ovnen, ca 15 min. Avslutt gjerne med grillfunksjon for å få en fin stekeflate.

Finhakk hvitløken og fres den i kokosolje sammen med currypasten. Tilsett de øvrige ingrediensene og rør sammen. La sausen småkoke i 5 minutter. Smak til med salt og eventuelt mer soyasaus eller peanøttsmør.

Pynt evnt.med peanøtter.

Server sammen med blomkålris eller vanlig ris.

satay