4 porsjoner
6 kyllingfileter
Marinade:
½ dl glutenfri tamari soyasaus
½ dl smeltet smør
Saft av 1 lime
1 hvitløksbåt
8-10 bløtlagte grillspyd av tre
Peanøttsaus:
3 hvitløksbåter
1 ss rød currypaste
Kokosolje
1,5 dl peanøttsmør
5 dl kremet kokosnøttmelk
1 kyllingbuljongterning eller fond
Saft av 1 lime
3 ss glutenfri tamari soyasaus
salt
Rens kyllingen og del den i strimler.
Bland marinaden og mariner kyllingen noen timer i kjøleskapet.
Sett ovnen på 200 grader.
Tre kyllingstrimlene på grillspydene. Jeg har 3 strimler på hvert spyd. Stek kyllingspydene i ovnen, ca 15 min. Avslutt gjerne med grillfunksjon for å få en fin stekeflate.
Finhakk hvitløken og fres den i kokosolje sammen med currypasten. Tilsett de øvrige ingrediensene og rør sammen. La sausen småkoke i 5 minutter. Smak til med salt og eventuelt mer soyasaus eller peanøttsmør.
Pynt evnt.med peanøtter.
Server sammen med blomkålris eller vanlig ris.