1 liten langpanne eller en stor dersom oppskriften dobles.
25 g fersk gjær
2,5 dl lunkent vann
2,5 dl laktosefri melk
3 ss olivenolje
450 g Semper lys mix
1,5 ss fiberhusk
1/2 ts salt
1/2 ts honning
1/2 kork med eplesideredikk (fjerner den «glutenfrie smaken»)
Rosmarin
Flaksalt
Litt mer olje
Fremgangsmåte
La gjæren og honningen løse seg opp i det lunkne blandingen av vann og melk. Bland Semper fin mix, salt og fiberhusk i en bolle. Hell olivenolje og eplesideredikk i vannet med gjær/honning i og bland godt. Bland væsken i det tørre. Deigen blir som en tykk grøt. Når alt er godt blandet sammen hell noen dråper olje over deigen. Sett på lokket til bollen eller dekke den godt med plast og sett den på et lunt og mørkt sted. La den heve i ca. 35 minutter til dobbelt størrelse.
Focacciadeig etter første heving
Hell den hevede deigen over i en liten langpanne dekket med bakepapir. Dryss litt olje over og bruk en slikkepott til å trykke og smøre deigen helt ut i alle kanter. Dekk med plast og sett til etterheving i 35 minutter. Når deigen er ferdig hevet for annen gang skal den inn i ovnen.
Focacciadeig etter andre heving
Lag små hull i deigen med fingrene og strø over flaksalt og rosmarin. Stekes på nederste rille i ca. 35 minutter på 225 grader. Ta ut, avkjøl litt på rist og server! Denne kan fint fryses ned i serveringsstykker; tines kjapt i mikro men bør spises med en gang før de blir seige. La de ellers tine på kjøkkenbenken og varm på 200 grader i et par minutter før servering.