Glutenfri pasta

3-4 porsjoner:

2 egg + 1 eggeplomme
1 ss olivenolje
80 g toro fin melblanding
60 g Jyttemel orginal (blĂĽ)
1/4 ts fiberhusk
1/2 ts salt

Visp sammen egg og olje i en bolle. Vei opp melet og bland det med salt og fiberhusk i en bolle. Tilsett først halvparten av melet og bland det inn med en gaffel. Fortsett med litt og litt mel til du für en fast deig. Kna deigen en stund, da blir den seigere, smidigere og bedre ü kjevle ut. Deigen skal vÌre fast og ikke klissete.

Riktigkost 096

Pakk den i plast og la den ligge kjølig i 30 minutter. Kjevle ut sü tynt du klarer eller bruk pastamaskin.. Prøv ü lag deigen sü fast at du ikke trenger mel nür du kjevler, evt bruk sü lite som mulig. Kok opp en kjele med godt med vann, olje og eventuelt litt salt. Tilsett pasta nür vannet fosskoker. La det koke ganske kraftig i ca 4 minutter.

Riktigkost 118