Glutenfri pasta

3-4 porsjoner:

2 egg + 1 eggeplomme
1 ss olivenolje
80 g toro fin melblanding
60 g Jyttemel orginal (blå)
1/4 ts fiberhusk
1/2 ts salt

Visp sammen egg og olje i en bolle. Vei opp melet og bland det med salt og fiberhusk i en bolle. Tilsett først halvparten av melet og bland det inn med en gaffel. Fortsett med litt og litt mel til du får en fast deig. Kna deigen en stund, da blir den seigere, smidigere og bedre å kjevle ut. Deigen skal være fast og ikke klissete.

Riktigkost 096

Pakk den i plast og la den ligge kjølig i 30 minutter. Kjevle ut så tynt du klarer eller bruk pastamaskin.. Prøv å lag deigen så fast at du ikke trenger mel når du kjevler, evt bruk så lite som mulig. Kok opp en kjele med godt med vann, olje og eventuelt litt salt. Tilsett pasta når vannet fosskoker. La det koke ganske kraftig i ca 4 minutter.

Riktigkost 118