4-6 porsjoner
Glutenfri kjøpt pasta eller pastadeig med jyttemel, glutenfri pastadeig, lavkarbo pasta
Saus
800 g kyllingfilet
2 pakker bacon
3 dl laktosefri kremfløte
2 dl laktosefri helmelk
2 dl parmesan (Parmigiano Reggiano)
4 hvitløksbåter
5 ss pesto (hjemmelaget)
Salt og svart pepper
8-10 ferske sjampinjonger
1 stor rød paprika
Smør til steking
Tilbered den kjøpte glutenfrie pastaen etter anvisning på pakken eller lag deg din egen.
Sett ovnen på 200 grader.
Rens kyllingen og del den på langs slik at du får dobbelt så mange fileter. Krydre de med salt og pepper og stek i smør på ganske høy varme slik at de får farge. Legg kyllingen i en ildfast form og stek de ferdig i ovnen, ca 10 minutter. Stek baconskivene slik at de blir sprø. Riv parmesan
Kok opp kremfløten og melken, rør ned finhakket hvitløk og pesto. Smak til med salt og pepper. Ta kjelen av platen og tilsett parmesanen. Bland godt.
Stek strimlet paprika og skivet sjampinjong. Bland pastaen med grønnsakene og hell sausen over. Hell bare noe av sausen over, bare slik at grønnsakene og pastaen holder seg sammen. Resten av sausen serverer du ved siden av.
Anrett pastablandingen på tallerkner, fordel kylling og baconskiver over. Riv gjerne litt mer parmesan og strø over.