Kyllingkebab med rød saus

 

4-6 porsjoner

1 kg strimlet kyllingfilet

Kebabkrydder:

2 ss spisskummen

1 ss paprika

0,5 ss chili pepper

1 ts ingefær

0,5 ss oregano

1 ss hvitløkspulver

0,5 ts løkpulver

1/2 ss gurkemeie

2 ts korianderfrø 

1/4 ts kajennepepper (valgfritt)

1/2 ts nellik

1/2 ts kanel

1 ts malt sort pepper

1 ts salt

2-3 ss krydder per kilo kyllingkjøtt

Rød kebabsaus:

3 dl laktosefri gresk yoghurt eller 3 dl laktosefri rømme

0,5 dl majones

1 ts Sriracha saus (smak til med mindre  eller mer )

1 finhakket kinesisk hvitløk uten fedd

1 ss tomatpuré

1 ts løkpulver

0,5 ts paprika

salt, sort pepper

 

Bland ingrediensene til sausen og la stå i kjøleskapet i minst en time før servering.

Bland krydderet og oppbevar i en tett forseglet krukke.

Strø krydder (ca.2-3 ss per kilo kylling) over den  strimlede kyllingfileten etter smak og stek i kokosolje uten smak. Salt kyllingen når den blir klar.

Server med isbergssalat, tomater, agurk, rødløk, guacamole, mais, rømme og glutenfrie pitabrød eller tortilla.

Kyllingkebab2

Kyllingkebab