4-6 porsjoner
1 kg strimlet kyllingfilet
Kebabkrydder:
2 ss spisskummen
1 ss paprika
0,5 ss chili pepper
1 ts ingefær
0,5 ss oregano
1 ss hvitløkspulver
0,5 ts løkpulver
1/2 ss gurkemeie
2 ts korianderfrø
1/4 ts kajennepepper (valgfritt)
1/2 ts nellik
1/2 ts kanel
1 ts malt sort pepper
1 ts salt
2-3 ss krydder per kilo kyllingkjøtt
Rød kebabsaus:
3 dl laktosefri gresk yoghurt eller 3 dl laktosefri rømme
0,5 dl majones
1 ts Sriracha saus (smak til med mindre eller mer )
1 finhakket kinesisk hvitløk uten fedd
1 ss tomatpuré
1 ts løkpulver
0,5 ts paprika
salt, sort pepper
Bland ingrediensene til sausen og la stå i kjøleskapet i minst en time før servering.
Bland krydderet og oppbevar i en tett forseglet krukke.
Strø krydder (ca.2-3 ss per kilo kylling) over den strimlede kyllingfileten etter smak og stek i kokosolje uten smak. Salt kyllingen når den blir klar.
Server med isbergssalat, tomater, agurk, rødløk, guacamole, mais, rømme og glutenfrie pitabrød eller tortilla.