2 porsjonspizzaer (2 bunner)
2,5 dl vann
2 ts fiberhusk
4 ts olivenolje
1/2 pakke fersk gjær
60 g jyttemel (blå)
180 g Toro glutenfri lys melblanding eller Semper lys mix
2 ts bakepulver
1,5 ts salt
1 ts oregano
1 kork eplecideredikk
Rør ut fiberhusk, eplecideredikk, olivenolje og gjær i lunkent vann og la det svelle et par minutter. Bland de tørre ingrediensene i en bolle. Tilsett fiberhuskblandingen og elt deigen godt sammen. Heves under et håndkle til nesten dobbelt størrelse.
Eltes sammen igjen, kjevles ut på en stekeplate med bakepapir til en tynn, rund leiv. Jeg legger et annet bakepapir over når jeg kjevler. Prikk bunnen med en gaffel for å unngå at bunnen «bobler» seg når den stekes. Detskal være en tynn, italiensk bunn.
Stekes midt i ovnen i ca 5 minutter på 250 grader. Ta ut pizzabunnen og fyll den med det du ønsker. Etterstekes med fyll på like høy varme i 6-8 minutter