Tandoori ala Riaz

4 porsjoner

600g kyllingfilet
2 løk
2 røde paprika
2 grønne paprika

Tandoori masala marinade

200 g laktosefri yoghurt naturell
2 ts garam masala
2 ts paprikapulver
2 ts korianderpulver
1 ts spisskummen
1 ts chilipulver
1 ts salt

Tandoorisaus

200g tomatpure
3 cm ingefĂŚr
3 fedd hvitløk
1 ts paprikapulver
1 ts korianderpulver
½ ts spisskummen
1 ts tandoorikrydder
2 dl laktosefri matfløte
2 dl laktosefri creme fraiche

Del kyllingfiletene i to. Snitt kyllingbitene pü overflaten.  Bland alle ingrediensene til marinaden og legg i kyllingbitene. La stü minimum 1 time, men gjerne sü lenge som et døgn.

Sett ovnen pü 220 grader. Kyllingbitene legges pü aluminiumsfolie penslet med olje og settes midt i ovnen. Stekes i ca 6 minutter  før kyllingbitene snus og stekes i ytterligere 6 minutter til bitene er gjennomstekt.

Mens kyllingbitene stekes, lager du sausen. Finhakk ingefÌr og hvitløk. Stekes i olje i en middels varm panne/liten kjele. Rør i tomatpure og krydder. Smak til med evnt. mer krydder. Gi sausen et raskt oppkok under omrøring.

Serveres med stekte biter av løk, rød og grønn paprika, ris, raita, glutenfritt nanbrød og eventuelt mangochutney. Dryss gjerne frisk koriander over.

Tandoor ala Riaz