4 porsjoner
600g kyllingfilet
2 løk
2 røde paprika
2 grønne paprika
Tandoori masala marinade
200 g laktosefri yoghurt naturell
2 ts garam masala
2 ts paprikapulver
2 ts korianderpulver
1 ts spisskummen
1 ts chilipulver
1 ts salt
Tandoorisaus
200g tomatpure
3 cm ingefær
3 fedd hvitløk
1 ts paprikapulver
1 ts korianderpulver
½ ts spisskummen
1 ts tandoorikrydder
2 dl laktosefri matfløte
2 dl laktosefri creme fraiche
Del kyllingfiletene i to. Snitt kyllingbitene på overflaten. Bland alle ingrediensene til marinaden og legg i kyllingbitene. La stå minimum 1 time, men gjerne så lenge som et døgn.
Sett ovnen på 220 grader. Kyllingbitene legges på aluminiumsfolie penslet med olje og settes midt i ovnen. Stekes i ca 6 minutter før kyllingbitene snus og stekes i ytterligere 6 minutter til bitene er gjennomstekt.
Mens kyllingbitene stekes, lager du sausen. Finhakk ingefær og hvitløk. Stekes i olje i en middels varm panne/liten kjele. Rør i tomatpure og krydder. Smak til med evnt. mer krydder. Gi sausen et raskt oppkok under omrøring.
Serveres med stekte biter av løk, rød og grønn paprika, ris, raita, glutenfritt nanbrød og eventuelt mangochutney. Dryss gjerne frisk koriander over.