Albondigas i tomatsaus

6 porsjoner

Kjøttboller

1 stor løk finhakkes

1/2  grønn paprika finhakkes

2 fedd hvitløk finhakkes

400g karbonadedeig

200g kjøttdeig av svin

50g tørre glutenfrie brødsmuler eller knuste knekkebrød

1 egg

1 ts spisskummen

1 ts malt muskat

1 ts salt

nykvernet pepper, ca 1/4 ts

1/4 kopp hakket frisk persille

Olivenolje eller kokosolje uten smak til steking

Stek løk, hvitløk og paprika på middels varme i litt olje til grønnsakene er myke, avkjøl.

Bland løkblandingen, karbonadedeigen, kjøttdeigen av svin, brødsmuler, egg , persille, salt og krydder i en stor bolle. Sett bollen i kjøleskapet og la deigen sette seg i 30 minutter.

Albondigas4

Form kjøttboller som er på  størrelse med en spiseskje, stek i omganger i en middels varm stekepanne. Tilsett olje etter behov. Ikke legg for mange boller i stekepannen samtidig, da risikerer du bare at de koker. La de tørke av på kjøkkenpapir og hold dem varme.

Saus:

4 store fedd hvitløk, hakket

2 ss olivenolje

2 bokser hermetiske tomater

3/4 ts tørket oregano

1 løk, finhakket

3–4 ts tomatpuré

Nykvernet pepper

50 gr finhakkede mandler

Bruk den samme gryten som til kjøttbollene. Tilsett litt olivenolje og stek løken til den er myk og gjennomsiktig. Deretter tilsettes hvitløk og litt nykvernet pepper. Stek videre i et minutt. Tilsett de hermetiske tomatene, mandlene og tomatpureen. Kok opp og la sausen putre i ca.10 minutter. Tilsett kajennepepper og kjøttbollene og kok videre i 10 minutter.

Albondigas2