6 porsjoner
Kjøttboller
1 stor løk finhakkes
1/2 grønn paprika finhakkes
2 fedd hvitløk finhakkes
400g karbonadedeig
200g kjøttdeig av svin
50g tørre glutenfrie brødsmuler eller knuste knekkebrød
1 egg
1 ts spisskummen
1 ts malt muskat
1 ts salt
nykvernet pepper, ca 1/4 ts
1/4 kopp hakket frisk persille
Olivenolje eller kokosolje uten smak til steking
Stek løk, hvitløk og paprika på middels varme i litt olje til grønnsakene er myke, avkjøl.
Bland løkblandingen, karbonadedeigen, kjøttdeigen av svin, brødsmuler, egg , persille, salt og krydder i en stor bolle. Sett bollen i kjøleskapet og la deigen sette seg i 30 minutter.
Form kjøttboller som er på størrelse med en spiseskje, stek i omganger i en middels varm stekepanne. Tilsett olje etter behov. Ikke legg for mange boller i stekepannen samtidig, da risikerer du bare at de koker. La de tørke av på kjøkkenpapir og hold dem varme.
Saus:
4 store fedd hvitløk, hakket
2 ss olivenolje
2 bokser hermetiske tomater
3/4 ts tørket oregano
1 løk, finhakket
3–4 ts tomatpuré
Nykvernet pepper
50 gr finhakkede mandler
Bruk den samme gryten som til kjøttbollene. Tilsett litt olivenolje og stek løken til den er myk og gjennomsiktig. Deretter tilsettes hvitløk og litt nykvernet pepper. Stek videre i et minutt. Tilsett de hermetiske tomatene, mandlene og tomatpureen. Kok opp og la sausen putre i ca.10 minutter. Tilsett kajennepepper og kjøttbollene og kok videre i 10 minutter.