Glutenfritt brytebrød

7 stykker

25 g gjær

1 ts honning

1 ss olivenolje

1 kork eplesideredikk

2,5 dl laktosefri yoghurt naturell

1 ss pofiber

1 toppet ts fiberhusk

300 g Semper fin mix

3 ss jyttemel blå

1 dl revet gulrot

 

Bland alt det tørre i en bolle.

Varm yoghurten til 37 grader, tilsett gjær, honning, eplesideredikk og olivenolje. Rør inn pofiber og fiberhusk, la det svelle noen minutter.

Tilsett yoghurtblandingen og gulroten i det tørre og elt deigen godt sammen. Dersom det er litt klissete, tilsett litt mer mel.

La deigen heve  til dobbelt størrelse. Finn frem en springform på 22 cm, dekk den med bakepapir og smør kantene med olje. Del deigen i 7 deler, form de til boller og legg de tett inntil hverandre i springformen.

La brytebrødet heve 30 minutter. Stekes midt i ovnen på 225 grader i 15 minutter.

Smaker godt som tilbehør til middag. Bør spises samme dag.

Glutenfritt brytebrød1