2 egg + 1 eggeplomme
2 ss olivenolje
1 ts salt
2 ts fiberhusk
1 ¼ dl vann
250 gram jyttemel blå
Rør vann og fiberhusk sammen i et glass og la det svelle i vel 5 minutter. Visp eggene og eggeplommen sammen i en bolle med gaffel.
Bland jyttemelet og 1ts salt sammen i en annen bolle. Tilsett eggene, olivenoljen og fiberhuskblandingen og elt deigen godt sammen til den blir jevn og glatt.
Sett plast over bollen og la den hvile i kjøleskapet 1-2 timer.
Før du lager pasta, må du elte deigen igjen. Del deigen i to og dekk den delen som blir liggende igjen med plast. Kjevle deigen ut så tynn som mulig i avlange leiver som passer til bredden i din pastamaskin. Legg leivene under plast og la de hvile litt før du kjører dem igjennom maskinen. Kjør først deigen gjennom maskinen på innstillingen som flater den ut. Kjør den så gjennom «strimleren» på maskinen.
La pastaen ligge og tørke litt før koking. Kokes ca 6 minutter i stor gryte med kokende vann som er tilsatt salt. Pastaen skal ikke skylles etter at den er silt.