Trifle med stekte epler og mandelkrønsj

den

 

4 porsjoner

3 epler

½ ts vaniljepulver eller vaniljeessens

Saften av ½ sitron

2 ss Tine smør

 Vaniljekrem

5 eggeplommer

4-5 ss maizenna

1 dl sukrinmelis eller annen søtning

2 stk vaniljestenger

5 dl laktosefri H-melk

Mandelkrønsj

75 g smør

2 dl mandelmel

1-2 ss Sukrin Gold

 

Sett ovnen pĂĽ 175 grader.

Skrell og del eplene i terninger. Brun smøret til en gyllen farge, legg i eplebiter, sitronsaft og vaniljepulver/essens. La det smükoke til eplene er møre. Ta bort fra platen og avkjøl.

For ü lage mandelkrønsjen; smelt smøret og mandelmel og søtning blandes i. Legg det utover pü bakepapirkledd langpanne og stek i ovnen, ca 7-10 minutter. Pass pü at det ikke blir brent!. Ta krønsjen ut, avkjøl den og knus den til smü smuler.

For ü lage vaniljekremen: bland først sammen eggeplommene. Rør sammen maizena og sukrinmelis i et litermül. Del vaniljestangen og skrap ut frøene. Ha alt i en gryte med melken og kok opp.Hell halvparten av den kokende melken i eggeblandingen og rør til sukrinmelisen har løst seg opp. Ha over resten av melken og rør.
Sil det tilbake i gryta og rør til det tykner. Skal ikke koke. Avkjøl.
Det kan godt blandes litt pisket krem i.

Fyll 4 smü glass, start med et lag krønsj, vaniljekrem,stekte epler,krønsj, vaniljekrem, stekte epler og avslutt med krønsj.

Trifle1

Trifle2

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk pĂĽ et ikon for ĂĽ logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s