4 porsjoner
3 epler
½ ts vaniljepulver eller vaniljeessens
Saften av ½ sitron
2 ss Tine smør
Vaniljekrem
5 eggeplommer
4-5 ss maizenna
1 dl sukrinmelis eller annen søtning
2 stk vaniljestenger
5 dl laktosefri H-melk
Mandelkrønsj
75 g smør
2 dl mandelmel
1-2 ss Sukrin Gold
Sett ovnen på 175 grader.
Skrell og del eplene i terninger. Brun smøret til en gyllen farge, legg i eplebiter, sitronsaft og vaniljepulver/essens. La det småkoke til eplene er møre. Ta bort fra platen og avkjøl.
For å lage mandelkrønsjen; smelt smøret og mandelmel og søtning blandes i. Legg det utover på bakepapirkledd langpanne og stek i ovnen, ca 7-10 minutter. Pass på at det ikke blir brent!. Ta krønsjen ut, avkjøl den og knus den til små smuler.
For å lage vaniljekremen: bland først sammen eggeplommene. Rør sammen maizena og sukrinmelis i et litermål. Del vaniljestangen og skrap ut frøene. Ha alt i en gryte med melken og kok opp.Hell halvparten av den kokende melken i eggeblandingen og rør til sukrinmelisen har løst seg opp. Ha over resten av melken og rør.
Sil det tilbake i gryta og rør til det tykner. Skal ikke koke. Avkjøl.
Det kan godt blandes litt pisket krem i.
Fyll 4 små glass, start med et lag krønsj, vaniljekrem,stekte epler,krønsj, vaniljekrem, stekte epler og avslutt med krønsj.