Sjokoladeis

4 personer

2,5 dl laktosefri helmelk
3 dl laktosefri kremfløte
1 vaniljestang
4 eggeplommer
100 g sukrinmelis
1 ss kakaopulver
100 g mørk sjokolade 70%

Fremgangsmåte:

Ha laktosefri melk og laktosefri kremfløte i en kjele. Snitt opp vaniljestangen og ha både vaniljefrø og selve vaniljestangen i kjelen. Kok opp blandingen. Del sjokoladen i biter og legg den i kjelen slik at den smelter. Rør inn spiseskjeen med kakaopulver.

Ta kjelen av platen og la «sjokoladevaniljefløtemelken» stå og trekke med vaniljestangen  mens den avkjøler seg. Når blandingen har nådd romtemperatur, kan du fjerne vaniljestangen.

Pisk eggeplommer og sukrinmelis tykt og lyst. Bland «sjokoladevaniljefløtemelken» i eggedosisblandingen.

Ha blandingen i en iskremmaskin og kjør den til iskremen er ferdig.

Sjokoladeis2