4 porsjoner
500 g karbonadedeig
1/2 løk, terninger
1/2 rød paprika, terninger
3 ss taco krydder, gjerne hjemmelaget, oppskrift nederst på siden
1 boks hermetiske tomater
1 ½-2 stk hele blomkål
1 stk kyllingfond
2 dl vann, ta litt og litt av gangen. Retten skal ikke være for våt.
150 g revet ost
Lag «ris» av blomkålen ved å rive den på et rivjern, sett til side.
Brun karbonadeigen i en stekepanne til den er nesten gjennomstekt. Tilsett løk og paprika og la det steke til karbonadedeigen er ferdig stekt.
Bland i tacokrydder.
Tilsett tomater, kyllingfond, vann og blomkålris. Skru ned varmen og la det småkoke til blomkålrisen har myknet.
Strø over osten, la stekepannen stå på platen til osten har smeltet. Fjern fra platen og topp retten med avokado og evnt. rømme og koriander.
Server med enda mer avokado, rømme og salat.
Hjemmelaget tacokrydder
1,5 ss chilipulver
1 ts malt chilipepper , helst chiliflak
21⁄2 ts tørket oregano
2 ss malt spisskummen
2 ss paprikapulver
21⁄2 ts hvitløkspulver
1 ts løkpulver
2 ss salt
2 ts sort pepper
Bland alt og oppbevar det i en tett boks.