Glutenfri paibunn

1 paibunn (22-24 cm)

200 gram Toro lys melblanding

½-1 ts Herbamare salt med krydderurter (fåes kjøpt i helsekostbutikken)

110 g kaldt Tine smør, delt i terninger

1 stort egg

2- 4 ss iskaldt vann.

For en søt pai; bytt til Toro fin kakemix, tilsett 30 g sukrinmelis, 1 ts vaniljeekstrakt og dropp Herbamare.

Sett ovnen på 200 grader

I en kjøkkenmaskin, bland mel og Herbamare salt. Tilsett  smør og bland til blandingen ligner store smuler, pass på at det ikke er igjen noen biter av smør. Bland i egget og 2 spiseskjeer isvann. Kjør til det er godt blandet og deigen holder sammen, ca 1 minutt. Hvis det er nødvendig, tilsett mer isvann, en spiseskje av gangen. Prikk bunnen med en gaffel og forstek paiskallet i ca 15 minutter, til det så vidt begynner å få farge. Avkjøl mens du gjør i stand fyllet.

Kjevle ut deigen mellom 2 stk bakepapir. Dersom deigen revner, bruker du bare litt deig og dekker over. Det vil ikke synes allikevel når paiskallet er fylt og stekt.

Deigen kan oppbevares i kjøleskap, pakket i plast opp til 3 dager.