10 porsjoner
Paibunn
120 g mandelmel
8 ss kokosmel
1 ss sukrinmelis
¼ ts salt
70 g Tine smør
2-4 iskaldt vann
Fyll
50 g mandelmel
6 ss kakaopulver
6 ss Sukrin Gold
1 ts bakepulver
2 store egg
3 ss vann
60 g smeltet Tine smør
1 ss Sukrin Fiber sirup
½ ts vaniljeekstrakt
20 g mørk sjokolade
Topplokk
2,5 dl laktosefri kremfløte
2 ss sukrinmelis
¼ ts vaniljeekstrakt
30 g mørk sjokolade
Kokosolje til å smøre paiformen med.
Paibunn:
Varm ovnen til 170 grader. Smør en 22 cm paiform. Bland mandelmel, kokosmel, søtning og salt. Legg oppi biter av smør og bland deigen til den ligner på store smuler. Tilsett vann og bland deigen til den er samlet. Press deigen i den smurte paiformen og prikk den med en gaffel. Stekes i 12 minutter
Fyll:
Bland sammen mandelmel, kakaopulver, sukrinmelis og bakepulver i en stor bolle. Rør inn egg, vann,smeltet smør, Sukrin Fiber sirup og vaniljeekstrakt og bland godt sammen. Tilsett sjokoladen som er grovt hakket.
Hell røren i paibunnen og stek i 30 minutter, dekk med aluminiumsfolie halvveis i stekingen. Ta ut av ovnen og avkjøl, sett den i kjøleskapet slik at den blir kald
Topplokk:
Bland laktosefri kremfløte, søtning og vaniljeekstrakt i en bolle. Pisk til en stiv krem. Dekk det over paien. Pynt med mørk sjokolade. La paien stå kaldt et par timer til, slik at den får satt seg skikkelig.
Ta den ut av kjøleskapet 30 minutter før den skal spises, da er den lettere å deles i fine biter.
Lag deg kaffe og nyyyyt!