8-10 porsjoner
800 g karbonadedeig
100 g chorizo
1 løk, finhakket
200 g fersk sjampinjong, skivet
1 kinesisk hvitløk uten fedd
½-1 chipotlechili i adobo saus, finhakket ( fåes i innvandrerbutikker), evnt. ½-1 rød chili. Smak til!
140 g tomatpure
2 bokser hermetisk tomat
Salt og pepper
1dl finhakket fersk basilikum, evnt 1-2 ss tørr basilikum
½ dl finhakket fersk oregano, evnt ½-1 ss tørr oregano
2 pakker laktosefri kremost
1 pose fryst spinat, tines
3 stk mozzarella 23 %, skjæres i tynne skiver, eller 1 pose ferdigrevet.
1 dl parmesan
2 dl norvegia eller cheddar, velg selv hvilken ost du vil ha som topping
12 glutenfrie lasagneplater eller lag plater av hjemmelaget pasta.
Stek karbonadedeig og chorizo i en stor gryte eller stekepanne på middels varme til karbonadedeigen er gjennomstek. Tilsett løk, hvitløk og sopp. Stek til løken er myk og gjennomsiktig, ca 5 minutter. Rør inn chipotlechili, tomatpure og hermetiske tomater. Kok opp og reduser varmen, la det koke i 15 minutter. Smak til med salt og pepper, rør inn basilikum og oregano. Settes til side.
Mens sausen koker, rør sammen kremost og tint spinat .Ikke sil spinaten, vannet vil tynne ut kremosten til en rømme-lignende konsistens.
Forvarm ovnen til 200 ° C.
Smør bunnen av en 30×20 cm form med Tine smør eller kokosolje. Legg 4 lasagneplater eller hjemmelagd pasta i bunnen, fyll en 1/3 av spinatblandingen over. Neste lag er 1/3 av kjøttsausen, deretter 1/3 av mozzarellaen og 1/3 av parmesanosten. Gjenta dette to ganger og avslutt med norvegia eller cheddar.
Dekk formen med aluminiumsfolie og stek i ovnen i 40 minutter (steketiden kan halveres dersom du bruker fersk, hjemmelaget pasta). Ta av folien og stek videre til osten har smeltet og blitt brun.
Server med salat og glutenfri foccaccia.