Hot scampi med zoodles

den

3-4 porsjoner

Saus

6 ss glutenfri tamarisoja

5 spiseskjeer fiskesaus

4 ss hoisinsaus

 

Wok

1 kinesisk hvitløk solo

Chiliflakes

kokosolje

600 g scampi

salt, pepper

En håndfull sukkererter

2-3 gulerøtter

2 squash

1 rød eller grønn  paprika

hot chilisaus

 

Kutt gulrøttene, paprikaen og squashen med en spiralizer eller kutt de i tynne skiver med en potetskreller eller ostehøvel.

Scampi

Fres chiliflakes og tynne skiver av hvitløk i kokosolje. Skrell  tinte reker (og gjør evnt et kutt på toppen for å  fjerne tarmen, på oppdrettsreker pleier den allerede å være fjernet). Tørk rekene godt med papir.

Stek dem ca 2 minutter, eller til de blir rosa. Tilsett salt og pepper.

Ta ut rekene og legg de til side. Fres grønnsakene, unntatt squashen,  i 3-4 minutter.

Tilsett sausen, la det hele småkoke i 2 minutter før du tilsetter squashen. Smak til med sterk chilisaus.

Småkok i 1 minutt før du legger i rekene. Ikke la det koke for lenge, for da slipper squashen en del vann.

Server umiddelbart.