2,5 til 3 dl ferdig porsjon
4 dl kremet kokosmelk (jeg har fått best resultat med Thai heritage coconut cream, kjøpt i innvandrerbutikk) eller laktosefri helmelk
30 g sukrinmelis
1 ts vaniljeekstrakt uten alkohol, jeg kjøper min på Iherb.
Tilsett kokosmelk/melk, sukrinmelis og vaniljeekstrakt i en kjele.
Varm opp blandingen på lav varme til sukrinmelisen har løst seg opp, gi blandingen et oppkok på middels varme. Når blandingen har begynt å putre, skrur du ned varmen slik at det småkoker. Ikke rør mens det koker, da kan melken skille seg.
La det småkoke i 35-40 minutter eller til kokosmelken/melken har mørknet litt på farge, er redusert til halvparten og har tyknet.
Snerken og boblene som danner seg mens det koker, kan du fjerne med en skje underveis.
Når den kondenserte kokosmelken/melken er ferdig, heller du den over på en ren krukke. La den avkjøles helt før du lukker den.
Oppbevares i kjøleskap.