1 brød
200 g moden avokado
3 ss smeltet kokosolje uten smak
1 ts vaniljeekstrakt
40 g kokosmelk-krem (kremen som dannes når kokosmelken står i kjøleskapet over natten)
3 ss honning
2 romtempererte egg
60 g valnøtter
200 g mandelmel (Funksjonell mat)
20 g kakaopulver
1 ts bakepulver
½ ts salt
100 g mørk sjokolade , fordelt
Varm ovnen til 180 grader. Dekk en brødform som er ca 21 x 10 cm med bakepapir (både bunn og sider)
Bruk en blender eller en kjøkkenmaskin for å mose avokadoen til en jevn masse.Tilsett kokosolje, vaniljeekstrakt, kokosmelk-krem, honning og egg – bland sammen . Jeg bruker bare en håndmikser.
Hakk valnøttene, ha de i en bolle sammen med mandelmel, bakepulver, kakaopulver, salt og 50 g av den mørke sjokoladen.
Bruk en slikkepott for å blande de tørre ingrediensene sammen med avokadomassen. Pass på at du ikke blander for mye. Massen blir ganske tykk, så du må bruke slikkepotten til å fordele den utover i brødformen.
Sett formen midt i ovnen og stek i 40 til 45 minutter. Finhakk resten av den mørke sjokoladen og strø den over brødet når du tar det ut.
La avokadobrødet kjøle seg ned i brødformen i minst 10 minutter før du tar det ut. Oppbevares i plast eller en tett boks i kjøleskapet.