Avokadobrød med sjokolade

den

1 brød

200 g moden avokado

3 ss smeltet kokosolje uten smak

1 ts vaniljeekstrakt

40 g kokosmelk-krem (kremen som dannes når kokosmelken står i kjøleskapet over natten)

3 ss honning

2 romtempererte egg

60 g valnøtter

200 g mandelmel (Funksjonell mat)

20 g kakaopulver

1  ts bakepulver

½ ts salt

100 g mørk sjokolade , fordelt

 

Varm ovnen til 180 grader. Dekk en brødform som er ca 21 x 10 cm med bakepapir (både bunn og sider)

Bruk en blender eller en kjøkkenmaskin for å mose avokadoen til en jevn masse.Tilsett kokosolje, vaniljeekstrakt, kokosmelk-krem, honning og egg – bland sammen .  Jeg bruker bare en håndmikser.

Avokadosjokoladebrød

Avokadosjokoladebrød1

 

Hakk valnøttene, ha de i en bolle sammen med mandelmel, bakepulver, kakaopulver, salt og 50 g av den mørke sjokoladen.

Bruk en slikkepott for å blande de tørre ingrediensene sammen med avokadomassen. Pass på at du ikke blander for mye. Massen blir ganske tykk, så du må bruke slikkepotten til å fordele den utover i brødformen.

Avokadosjokoladebrød2

Sett formen midt i ovnen og stek i 40 til 45 minutter. Finhakk resten av den mørke sjokoladen og strø den over brødet når du tar det ut.

La avokadobrødet kjøle seg ned i brødformen i minst 10 minutter før du tar det ut. Oppbevares i plast eller en tett boks i kjøleskapet.