Kokkas mektige sjokokake

den

1 kake 22cm

Kjeksbunn

120g mandelmel
7 ss smeltet Tine smør
5 ss kakaopulver
3 ss sukrinmelis

Ostekrem med peanøttsmør

2 dl laktosefri kremfløte, fordelt
230 g laktosefri philadelphia kremost
150g peanøttsmør
100 g sukrinmelis

Sjokoladepudding

3,8 dl laktosefri helmelk
3,8 dl laktosefri kremfløte
150 g sukrinmelis
6 eggeplommer
40 g kakaopulver
4 gelatinplater
60 g mørk sjokolade 70%
4,5 ss kaldt Tine smør, i biter
1 ts vaniljeekstrakt uten alkohol, jeg bruker denne

Kjeksbunn
Bland sammen mandelmel, kakaopulver og sukrinmelis i en bolle. Tilsett smeltet smør og bland godt. Ta bort Ÿ av blandingen og sett den til side. Fordel resten i bunnen av en 22 cm springform.

Ostekrem med peanøttsmør
Pisk 1,5 dl av den laktosefrie  kremfløten  og  halvparten av sukrinmelisen til stiv krem. Bland sammen kremost, sukrinmelis, peanøttsmøret og resten av kremfløten i en annen bolle. Tilsett den stivpiskede kremfløten, bland forsiktig. Smør ostekremen utover kjeksbunnen. Sett kaldt mens du lager sjokoladepuddingen.

Sjokoladepudding
Kok opp melk, kremfløte og sukrinmelis pü middels varme, pass pü at all melisen løser seg opp. Legg gelatinplatene i kaldt vann, slik at de blir myke. Pisk eggeplommene  til en glatt eggedosis. Tilsett 1,5 dl av den varme melkeblandingen i eggedosisen for ü temperere eggene. Hell eggedosisblandingen tilbake i kjelen, fortsatt pü middels varme.Tilsett gelatinplatene og kakaopulveret. Bland godt, rør hele tiden  og varm opp til blandingen har begynt ü tykne, ca 5 minutter.

Fjern blandingen fra kokeplaten, bland i grovhakket sjokolade, smørbiter og vaniljeekstrakt og rør til den er glatt. Avkjøl og hell den over osteblandingen.
Oppbevares i kjøleskap. Strø over kjekssmulene som du satte til side. Ved servering er det lurt ü ha en varm kniv for ü skjÌre fine stykker av kaken.

Dirt cake3

Dirt cake1