Fyll
4 dl hakket ananas
Saft av 1 sitron
2 dl kokosmasse
4 dl laktosefri kondensert melk
2 egg
2 ss maisenna
Pynt
2 dl laktosefri kremfløte
1 ss sukrinmelis
½ ts vaniljepulver
2 dl fersk ananas i mindre biter
Sett ovnen på 200 grader.
Bland alle ingrediensene til paideigen og trykk den ut i en paiform på 22-24 cm med løs bunn. Sett paideigen i kjøleskapet i ca 30 minutter.
Skjær bort skallet av ananasen og del i fire båter. Skjær bort midtstokken og skjær fruktkjøttet fri fra skallet. Hakk fruktkjøttet grovt i en kjøkkenmaskin. Hell ananasen i en kjele og tilsett sitronvann og kokosmasse. Varm opp under omrøring og la blandingen koke noen minutter. Dra kjelen til side, tilsett laktosefri kondensert melk og rør om. Tilsett egg og maisenna, rør til en glatt røre.
Forstek paiskallet i 8 minutter på nederste rille. Hell fyllet i paiskallet. Stek paien i ca 20-25 minutter til fyllet har stivnet. Ta ut formen og la paien avkjøles i formen.
Pisk kremfløten sammen med sukrinmelis og vaniljepulver. Fordel kremen over den avkjølte paien. Hakk ferskt ananaskjøtt i biter og legg på toppen av paien.
Pynt gjerne med ristet kokos og sitronmelisse.