Kirsebæris

den

4 porsjoner

2,5 dl laktosefri helmelk
3 dl laktosefri kremfløte
1 vaniljestang
4 eggeplommer
100 g sukrinmelis
300 g frosne kirsebær uten sten

70% mørk sjokolade
1/2 ts kokosolje uten smak

FremgangsmĂĄte:

Ha laktosefri melk og laktosefri kremfløte i en kjele. Snitt opp vaniljestangen og ha både vaniljefrø og selve vaniljestangen i kjelen. Kok opp blandingen. Ta kjelen av platen og la vaniljefløtemelken stå og trekke med vaniljen mens den avkjøler seg. Når blandingen har nådd romtemperatur, kan du fjerne vaniljestangen.

Pisk eggeplommer og sukrinmelis tykt og lyst. Bland vaniljefløtemelken i eggedosisblandingen.

Tin kirsebærene. Bruk en  blender eller stavmikser for å mose kirsebærene.

Bland kirsebærmosen i iskremblandingen.

Ha iskremen i en iskremmaskin. Kjør blandingen til den har blitt en myk kirsebæriskrem.

Server iskremen i skĂĄler eller med glutenfrie iskjeks.

Smelt sjokolade og kokosolje pĂĄ svak varme. Bruk en teskje for ĂĄ fordele det over isen.