Verdens beste

den

Kakeform på ca 20×30 cm

100g Tine smør
60 g Sukrin Gold
40 g Sukrinmelis
4 eggeplommer
1dl kokosmel
1/2-1 dl laktosefri kremfløte (prøv deg fram det skal være litt konsistens på deigen)
1ts bakepulver

Marengs:
4 eggehviter
150 g sukrinmelis
noen få dråper eplecideredikk
50 g skivede mandler

Vaniljekrem:
eggeplommer
4 ss maisenna
90 g sukrinmelis eller annen søtning
2 stk vaniljestang
5 dl laktosefri H-melk

Sett ovnen på 160 grader varmluft eller 175 grader vanlig ovn.
Kle en liten langpanne med bakepapir.

Bunn:
Rør smør, sukrin gold og sukrinmelis til det blir lett og luftig.
Rør inn eggeplommene, en av gangen.
Ha i kokosmel og bakepulver, samt fløte. Fordel røra raskt utover. Dette kan være litt vanskelig, et godt tips kan være å bruke en smørkniv eller en stor skje dyppet i vann til å bre røra utover med.

Marengs:
Pisk eggehvitene nesten stive, bland deretter inn sukrinmelis  og eddik. Alt piskes deretter helt stivt til marengs.
Ha marengsmassen over deigen og strø over mandelspon.

Stek midt i ovnen i 30 til 40 min. Ikke åpne døren før du har stekt 30 min. Dersom marengsen begynner å bli brun, kan man legge over et bakepapir og slå av varmluften i ovnen.
Etter endt steketid slås temperaturen i ovnen av, men la kaken stå i ovnen til den har temperert seg litt.
Ta ut og avkjøl.

Vaniljekrem:
Bland eggeplommene i en bolle
Rør sammen maisenna og sukrinmelis Del vaniljestengene og skrap ut frøene. Ha alt i en gryte med melken og kok opp. Hell halvparten av den kokende melken i eggeblandingen. Ha over resten av melken og rør.
Sil det tilbake i gryta og rør til det tykner. Skal ikke koke. Avkjøl.
Det kan godt blandes litt pisket krem i.

Del kaken i to.  Ha vaniljekremen på den ene kakedelen og sett den andre delen oppå.
Pynt gjerne med jordbær eller annen frisk frukt.