Appelsinkylling

den

4 porsjoner

800 g kyllingfilet,skåret i terninger
salt og pepper
kokosolje til steking

Appelsinsausen
3 båter hvitløk, finhakket
1,5 dl appelsinjuice
1 dl honning
0,8 dl glutenfri soyasaus
0,6 dl risvineddik
3 ss maisenna
½ ts ingefær
½ ts hvit pepper
appelsinskall

2 dl quinoa
4 dl vann med en kyllingfond

Vårløk
Sesamfrø
Appelsinskall

Krydre kyllingfileten godt med salt og pepper. Varm opp en stor stekepanne  på medium til sterk  varme, tilsett kyllingen og stek den til den er nesten gjennomstekt.

Bland alle ingrediensene til appelsinsausen, dersom du vil ha den søtere, tilsett mer honning.

Tilsett appelsinsausen og bland godt. Kok opp og la retten småkoke til sausen tykner. Dersom den blir for tykk, tilsett litt mer appelsinjuice eller vann.

Server med quinoa, ris eller nudler. Pynt med vårløk, sesamfrø og litt mer appelsinsaus.