Sjokolade- og bringebærostekake

12-16  små biter, 20 cm springform

Bunn
2 ss kokosolje
50 g 70% mørk sjokolade med bringebær
2,5 dl mandelmel (hjemmelaget)
30 g Sukrin Gold
1 egg
bringebærekstrakt (valgfritt)

Fyll
100 g 70% mørk sjokolade med bringebær
1,2 dl laktosefri melk
250 g laktosefri Philadelpiaost
40 g sukrinmelis
30 g kakaopulver
3 egg
bringebærekstrakt (valgfritt)

Topp
1,2 dl laktosefri kremfløte
50 g 70% mørk sjokolade med bringebær
2 ss sukrinmelis

Sett ovnen pĂĄ 160 grader.

Bunn:
Smelt kokosoljen og sjokoladen på svak varme. Rør til all sjokoladen har smeltet. Ha i mandelmel, sukrin gold og egg. Press massen i en smurt 20-22 cm springform.

Fyll:
Smelt  sjokoladen sammen med melken over et vannbad. Ta bollen bort fra varmen. Rør sammen romtemperert kremost, sukrinmelis og kakaopulver i en annen bolle, bruk en håndmikser. Bland i ett egg av gangen. Ha sjokoladeblandingen i til slutt. Hell alt i bakeformen og stek i ca 1 time.

Tips for steking av ostekake: Steker du kaka for lenge vil den bli tørr og  kan få en kornete konsistens. Steker du kaka for lite vil den falle sammen og bli helt mislykket. Trikset er å ta ut kaka før du tror den er ferdig. Den skal være forholdsvis stiv i kantene men i midten bør den fortsatt virke dissete når du beveger på formen.
Prøv med å stikke en liten kniv ned i midten av kaka. Kniven bør skjære igjennom med et rent kutt på toppen (som om du skjærer i gelé). Hvis det ikke fester seg litt ostemasse på kniven når du trekker den opp igjen, har du stekt kaka alt for lenge. Det skal henge på litt røre, med det bør samtidig være tydelig at kaken er i ferd med å stivne. 

Avkjøl i fem minutter, bruk en skarp kniv til å løsne kaken fra formen. Avkjøl over natten.

Topp:
Varm alle ingrediensene sammen i en kjele over svak varme. Avkjøl. Hell over den avkjølte kaken. Sett i kjøleskapet til toppingen har stivnet.

Denne kaken kan lages 3 dager i forveien, oppbevares i kjøleskap dekket med aluminiumsfolie

Tips: Ta den ut litt før servering så den ikke er så hard.

Jeg bruker 70% sjokolade med bringebær fordi den tåles av oss. Man kan også bruke 80% mørk sjokolade eller annen laktosefri sjokolade og bringebæressens.

Bringebærostekake