Sjokolade- og bringebærostekake

12-16  små biter, 20 cm springform

Bunn
2 ss kokosolje
50 g 70% m√łrk sjokolade med bringeb√¶r
2,5 dl mandelmel (hjemmelaget)
30 g Sukrin Gold
1 egg
bringebærekstrakt (valgfritt)

Fyll
100 g 70% m√łrk sjokolade med bringeb√¶r
1,2 dl laktosefri melk
250 g laktosefri Philadelpiaost
40 g sukrinmelis
30 g kakaopulver
3 egg
bringebærekstrakt (valgfritt)

Topp
1,2 dl laktosefri kremfl√łte
50 g 70% m√łrk sjokolade med bringeb√¶r
2 ss sukrinmelis

Sett ovnen på 160 grader.

Bunn:
Smelt kokosoljen og sjokoladen p√• svak varme. R√łr til all sjokoladen har smeltet. Ha i mandelmel, sukrin gold og egg. Press massen i en smurt 20-22 cm springform.

Fyll:
Smelt ¬†sjokoladen sammen med melken over et vannbad. Ta bollen bort fra varmen. R√łr sammen romtemperert kremost, sukrinmelis og kakaopulver i en annen bolle, bruk en h√•ndmikser. Bland i ett egg av gangen. Ha sjokoladeblandingen i til slutt. Hell alt i bakeformen og stek i ca 1 time.

Tips for steking av ostekake: Steker du kaka for lenge vil den bli t√łrr og ¬†kan f√• en kornete konsistens. Steker du kaka for lite vil den falle sammen og bli helt mislykket. Trikset er √• ta ut kaka f√łr du tror den er ferdig. Den skal v√¶re forholdsvis stiv i kantene men i midten b√łr den fortsatt virke dissete n√•r du beveger p√• formen.
Pr√łv med √• stikke en liten kniv ned i midten av kaka. Kniven b√łr skj√¶re igjennom med et rent kutt p√• toppen (som om du skj√¶rer i gel√©). Hvis det ikke fester seg litt ostemasse p√• kniven n√•r du trekker den opp igjen, har du stekt kaka alt for lenge. Det skal henge p√• litt r√łre, med det b√łr samtidig v√¶re tydelig at kaken er i ferd med √• stivne.¬†

Avkj√łl i fem minutter, bruk en skarp kniv til √• l√łsne kaken fra formen. Avkj√łl over natten.

Topp:
Varm alle ingrediensene sammen i en kjele over svak varme. Avkj√łl. Hell over den avkj√łlte kaken. Sett i kj√łleskapet til toppingen har stivnet.

Denne kaken kan lages 3 dager i forveien, oppbevares i kj√łleskap dekket med aluminiumsfolie

Tips: Ta den ut litt f√łr servering s√• den ikke er s√• hard.

Jeg bruker 70% sjokolade med bringeb√¶r fordi den t√•les av oss. Man kan ogs√• bruke 80% m√łrk sjokolade eller annen laktosefri sjokolade og bringeb√¶ressens.

Bringebærostekake