Kanelis med pistasjenøtter

3-4 porsjoner (små)

4 eggeplommer
45 g Sukrin Gold
3 dl laktosefri kremfløte
1,5 dl laktosefri lettmelk
1/4 ts salt
1 ts kanel
0,5 dl pistasjenøtter, finhakkede

Bland sammen eggeplommene i en bolle av stål. Rør inn Sukrin Gold og bland godt. Sett til side.

Ha laktosefri kremfløte, melk, salt og kanel i en kjele og varm opp, ikke la det koke.

Rør inn halvparten av den varme kremblandingen i eggeplommene, mens du pisker hele tiden. Hell så eggeplomme-/kremblandingen over i kjelen mens du pisker. Rør til blandingen tykner.

Avkjøl helt. Tilsett pistasjenøttene (spar noen til dekor) før du heller blandingen i en iskremmaskin eller fryser den i minst tre timer. Dersom du fryser den, husk å ta den ut og rør i den etter 30 minutter, for å unngå iskrystaller i iskremen.