Chai latte is

den

4 porsjoner

2,5 dl laktosefri kremfløte
2,5 dl laktosefri helmelk
85 g Fiber sirup Gold eller honning
1 ts vaniljeekstrakt
en klype salt
3 Spicy indian chai te (jeg bruker Twinings)
3 store eggeplommer
kanel

Ha melken, kremen, Fiber sirup Gold (eller honning), vaniljeekstrakt og salt i en kjele. Varm forsiktig opp til blandingen småkoker. Fjern kjelen fra platen, ha alle chaiteposene i og la de trekke. Smak på iskremblandingen etter 15 minutter, dersom du vil ha mer chaismak lar du teposene være i litt til.

I en annen bolle pisker du sammen eggeplommene. Mens du pisker, heller du ca halvparten av iskremblandingen i for å temperere eggene. Tilsett resten av iskremblandingen.

Ha alt tilbake i kjelen og varm opp på svak varme til iskremblandingen tykner. Den skal ikke koke!

Avkjøl iskremblandingen helt (helst over natten) før du har den i en iskremmaskin.

Strø over litt kanel rett før servering.