Afrodisiak pĂĽ grillen (3 sauser)

Slik üpner du rü østers. Den flateste siden av østersen skal peke opp slik at sjøvannet forblir inne i østersen nür du üpner den. Kniven føres inn ved muskelfestet og følger den øvre delen av skjellet for ikke ü ødelegge østersen nür den er üpnet.

Vi griller østersen først, da üpner skjellene seg av seg selv nür de er klare (legg den flate, store siden av østersen ned pü grillen). Nür de har üpnet seg, ta av den øverste delen. Ha ½ -1 ss av valgfri saus over østersen og legg den tilbake pü grillen. La den ligge til sausen koker. Serveres varm. Tygg godt pü den før du svelger, kjenn konsistensen og smaken. Nyt den.

Østers4

Klassisk sjalottløktopping

Østerssaus2

2 sjalottløk eller 1 litenrødløk, finhakkes
1/2 dl eddik,
litt nykvernet pepper
litt vann. Smak til

Blandes og serveres

Asiatisk topping

Østerssaus

2 lime, saften
4 ss riseddik
1/4 finhakket rød chili uten frø
1 ts asiatisk fiskesaus
1 ts sesamolje
1 ss glutenfri soyasaus
frisk koriander
litt vann. Smak til.

Blandes og serveres.

 

Smørsaus

Østers5

1 ss Tine smør
1 ts finhakket hvitløk
2 ss ferskpresset sitronsaft
2 ss chilisaus

La smør og hvitløk surre en liten kjele pü middels varme, ca 2-3 minutter. Fjern hvitløkssmøret fra stekeplaten og tilsett sitronsaft og chilisaus. Bland godt

Vi anbefaler en lett og søt Italiensk Tamaellini Soave 2015/2016 hvitvin.