Ananasbrød med lime

den

1 lite brød

20 g kokosmasse
1 ss Sukrin Gold
65 g siktet kokosmel
¼ ts natron
¾ ts bakepulver
65 g Fibersirup Gold eller honning + 1ss (fordelt)
40 g smeltet ekstra virgin kokosolje
6 egg, romtemperert
Saft og skall av ½ stor lime
1 ts vaniljeekstrakt
500 g ananas i biter (hermetisk), avrent

Topping:
30 g valnøtter, finhakket
2 ss kokosmel
2 ss Sukrin Gold
1 ss smeltet kokosolje

 

Sett ovnen på 200 grader. Ha bakepapir i bunnen og på sidene av en brødform, ca 22×11 cm.

Dekk en liten stekeplate med bakepapir og legg kokosmassen på den, sett den i ovnen til flakene er gyldne, ca 3 minutter.Legg de ristede flakene i en liten bolle og bland med 1 ss  Sukrin Gold. Sett til side og skru ovnstemperaturen ned til 175 grader.

I en stor bolle, bland sammen kokosmelet, natronen, bakepulveret, salt og kokosmasse/Sukrin gold-blandingen. Sett av 1 ss av melblandingen til senere bruk.

Miks sammen eggene, 65 g Fibersirup Gold/honning, smeltet kokosolje, saften og skallet av limen og vaniljeekstrakten i en annen bolle. Sett til side.

Ha den avrente ananasen i et stort kjøkkenhåndkle og trykk ut all saften. Det er viktig at ananasen er så tørr som mulig for ikke å få en altfor fuktig kake! Legg så ananasen i en bolle og tilsett den ene spiseskjeen med melblanding som ble satt til side tidligere og 1 ss med Fibersirup Gold/honning. Bland godt med en gaffel samtidig som du moser ananasen litt.

Ha den tørre blandingen i den våte og miks godt sammen. Bland i ananasen og la «deigen» hvile i ti minutter mens du blander sammen ingrediensene  til  toppingen.

Hell deigen over i brødformen, strø over toppingen – trykk den gjerne litt ned i deigen.

Tropisk brød1

Sett formen inn i ovnen og stek i 30 minutter, dekk den så med aluminiumsfolie og stek 15-20 minutter ekstra. Sjekk gjerne med en tannpirker av tre for å se om den er helt stekt.

Ta ut formen, la brødet hvile ca 15 minutter før du tar ananasbrødet ut av formen. Avkjøl  helt før det skjæres i skiver. Oppbevares i kjøleskap.

NB! ikke la brødet ligge for lenge i formen og avkjøles, da blir brødet veldig fuktig av damp og vil falle fra hverandre når det skjæres i skiver. Mulig du må prøve deg frem, jeg har hatt noen forsøk selv 😊