Ananasbrød med lime

den

1 lite brød

20 g kokosmasse
1 ss Sukrin Gold
65 g siktet kokosmel
Âź ts natron
ž ts bakepulver
65 g Fibersirup Gold eller honning + 1ss (fordelt)
40 g smeltet ekstra virgin kokosolje
6 egg, romtemperert
Saft og skall av ½ stor lime
1 ts vaniljeekstrakt
500 g ananas i biter (hermetisk), avrent

Topping:
30 g valnøtter, finhakket
2 ss kokosmel
2 ss Sukrin Gold
1 ss smeltet kokosolje

 

Sett ovnen pĂĽ 200 grader. Ha bakepapir i bunnen og pĂĽ sidene av en brødform, ca 22×11 cm.

Dekk en liten stekeplate med bakepapir og legg kokosmassen pü den, sett den i ovnen til flakene er gyldne, ca 3 minutter.Legg de ristede flakene i en liten bolle og bland med 1 ss  Sukrin Gold. Sett til side og skru ovnstemperaturen ned til 175 grader.

I en stor bolle, bland sammen kokosmelet, natronen, bakepulveret, salt og kokosmasse/Sukrin gold-blandingen. Sett av 1 ss av melblandingen til senere bruk.

Miks sammen eggene, 65 g Fibersirup Gold/honning, smeltet kokosolje, saften og skallet av limen og vaniljeekstrakten i en annen bolle. Sett til side.

Ha den avrente ananasen i et stort kjøkkenhündkle og trykk ut all saften. Det er viktig at ananasen er sü tørr som mulig for ikke ü fü en altfor fuktig kake! Legg sü ananasen i en bolle og tilsett den ene spiseskjeen med melblanding som ble satt til side tidligere og 1 ss med Fibersirup Gold/honning. Bland godt med en gaffel samtidig som du moser ananasen litt.

Ha den tørre blandingen i den vüte og miks godt sammen. Bland i ananasen og la deigen hvile i ti minutter mens du blander sammen ingrediensene  til  toppingen.

Hell deigen over i brødformen, strø over toppingen – trykk den gjerne litt ned i deigen.

Tropisk brød1

Sett formen inn i ovnen og stek i 30 minutter, dekk den sĂĽ med aluminiumsfolie og stek 15-20 minutter ekstra. Sjekk gjerne med en tannpirker av tre for ĂĽ se om den er helt stekt.

Ta ut formen, la brødet hvile ca 15 minutter før du tar ananasbrødet ut av formen. Avkjøl  helt før det skjÌres i skiver. Oppbevares i kjøleskap.

NB! ikke la brødet ligge for lenge i formen og avkjøles, da blir brødet veldig fuktig av damp og vil falle fra hverandre når det skjæres i skiver. Mulig du må prøve deg frem, jeg har hatt noen forsøk selv 😊