4 porsjoner (2 sliders per person)
Ca. 800 g hvalkjøtt av god kvalitet (vi kjøper vår fra fiskebilen til Havsmat)
8 glutenfrie hamburgerbrød eller Hatting glutenfrie hamburgerbrød
8 store tomatskiver (2 stk bifftomater)
Salatblader
Aioli
Stekt løk
Ha hjemmelaget eller kjøpt aioli på det nederste burgerbrødet. Legg over salatblader og en grillet/stekt stor tomatskive. Skjær hvalkjøttet i ca 2 cm tykke skiver. Grill/stek hvalkjøttet et par minutter på hver side på høy varme, det skal være litt rødt i midten. Ha det grillede/stekte hvalkjøttet på grønnsakene. Topp med varm, stekt løk. Smør aioli eller Heinz ketsjup på det øverste burgerbrødet.
Server med potetbåter.
Aioli
2 egg (1 helt egg + 1 eggeplomme)
1 ss sitronsaft
1 toppet ts dijonsennep
3 hvitløksfedd, finhakket
salt og pepper
5 dl solsikke- eller rapsolje
Ha eggene i et litersmål sammen med hvitløksfedd, sitronsaft og dijonsennep. Bruk en stavmikser og kjør dette sammen til det skummer lett.
Spe så litt og litt med olje, før du heller i en jevn, tynn stråle. Sett stavmikseren helt til bunns i litersmålet og dra sakte opp. Man skal nå kunne se aiolien bli til etterhvert som man drar stavmikseren oppover .Ofte blir aiolien litt for tykk underveis. Ha i et par spiseskjeer med kaldt vann dersom dette skjer.
Smak til med havsalt og nykvernet pepper.
Stekt løk
3 store løk i skiver
3 ss Tine smør
1 ss Sukrin Gold
2 ss glutenfri soyasaus
litt sitronsaft, salt og pepper
Stek løken i smøret på svak til middels varme i en stor panne.
Når løken begynner å bli gyllen etter ca. 15 minutter, tilsett Sukrin Gold og soyasaus. La løken steke videre til den er brunet, mør og saftig.
Smak til med sitron, salt og pepper-.