12-16 biter, 22-24 cm springform
Ostekake
2 pakker laktosefri Philadelphiaost, romtemperert
1,5 dl laktosefri rømme
1,5 dl laktosefri kremfløte
1 ts vaniljeekstrakt
50 g Sukrinmelis
1/4 ts salt
2 egg
Gulrotkake
4 egg, romtemperert
1,5 dl laktosefri kremfløte
0,6 dl kokosolje, smeltet og litt avkjølt eller annen olje uten smak
1 ts sitronsaft
60 g kokosmel
100 g revet gulrot
50 g revet kokos (valgfritt)
50 g linfrømel eller lag selv ved å finmale linfrø i en blender/hurtigmikser eller kaffekvern
90 g Sukrin Gold
1/2 ts kanel
1/4 ts muskat
1/4 ts nellik
1/2 ts bakepulver
1/2 ts natron
1/2 ts salt
Kremostfrosting
2 pakker laktosefri Philadelphiaost, romtemperert
1,5 dl laktosefri kremfløte
100 g mykt smør
1 ts vaniljeekstrakt
3 toppede ss Sukrinmelis, smak til
1 klype salt
Valnøtter til pynt
Ostekake
Forvarm ovnen til 160 grader .
Ha kremost og rømme i en bolle og bland med håndmikser. Tilsett kremfløte, sukrinmelis, vaniljekstrakt og salt, miks godt sammen. Ha i ett egg av gangen mens du fortsatt mikser. Hell røren i en ferdigsmurt 22-24 cm form. Dekk den med aluminiumsfolie og sett den i ovnen i et stekebrett. Ha varmt vann i stekebrettet, halvveis opp på sidene til bakeformen. Stek 50-60 minutter, den skal fortsatt være litt bløt (geleaktig) i midten. Ta ut og avkjøl i minst 2-3 timer eller over natten.
Gulrotkake
Forvarm ovnen til 175 grader. Ha de 5 første ingrediensene i en bolle og bland godt med en håndmikser. Tilsett resten av ingrediensene og miks til alt er god blandet. Hell røren i en smurt og bakepapirkledd 22-24 sm bakeform. Stek i 30 minutter eller til en tannpirkertest viser at den er ferdig. La avkjøles 1 time.
Forbered frosting ved å ha alle ingrediensene i en ny bolle, bland godt med håndmikser. Smak til og juster med Sukrinmelis.
Montering av kaken
Fjern springformen rundt hver kake. Plasser ostekaken på et serveringsfat.Legg gulrotkaka på ostekaken.
Dekk hele kaken med frosting, strø over finhakkede valnøtter.
Kaken oppbevares kjølig.