Kjøttboller

4 porsjoner

1 ss kokosolje
1 liten løk, finhakket
1 ts salt
800 g karbonadedeig
150 g sjampinjong, finhakket
100 g revet parmesan
1 stort egg

Sett ovnen på 175 grader.

Smelt kokosoljen i en liten kjele på middels varme. Tilsett løk og salt, stek til løken er bløt og «gjennomsiktig». Sett til side for avkjøling.

Ha karbonadeigen, sjampinjongen, parmesan, den avkjølte løken  og egget i en bolle. Bland alt godt sammen med hendene.

Form deigen til små kjøttboller og legg de på en bakebrett dekket med bakepapir. Stek de i ovnen til de er nesten helt gjennomstekt, maks 20 minutter. Pass på at de ikke steker for lenge, da blir de tørre. La de trekke resten av tiden i sausen du har laget. Til disse passer brun saus, fløtesaus eller peppersaus.

Brun saus

5 dl vann + Touch of taste oksefond eller 5 dl hjemmelaget kjøttkraft
Maizenna til jevning
1,5 dl laktosefri kremfløte
2 ss glutenfri soyasaus
Salt og pepper
Evnt. sukkerkulør for litt mørkere farge.

Kok opp, tilsett maizenna. Smak til med salt og pepper. La sausen småkoke til den tykner.

Server med grønnsaker og poteter.