Kremet blomkålsuppe

4 porsjoner

1 ss kokosolje til steking
1 pakke bacon
1/2 purre, kuttet i skiver
1 stilk stangselleri, kuttet i biter
2 middels store blomkål, delt i blomkålbuketter. Bruk også stilken, deles i små biter.
1 pakke Philadelphia laktosefri kremost, romtemperert
1/2 ts Blue Dragon fish sauce
5 dl kyllingkraft (5 dl vann og glutenfri kyllingfond) eller hjemmelaget kyllingkraft.
1 ts salt, smak til
1/2 st nykvernet pepper
Ekstra virgin olivenolje for √• ha noen dr√•per over f√łr servering

Stek baconskivene spr√ł, legg de tilside. Deles i biter n√•r de er avkj√łlt.

Smelt en ss kokosolje i en kjele over medium varme. Tilsett purre, stangselleri og blomk√•l. R√łr og stek til purren har blitt myk, ca 5 minutter.

Hell over kyllingkraften, kok opp og la suppen sm√•koke til blomk√•len er m√łr. Ha 3 dl av suppen (ogs√• biter av gr√łnnsaker) og kremosten i en blender, start og bland til det har blitt en pure (dette vil gj√łre at suppen tykner noe).

Ha pureen tilbake i suppen, tilsett fiskesaus, salt og pepper – smak til. Varm opp suppen og r√łr til den tykner noe. Den skal ikke koke.

Server med spr√łstekt bacon og hjemmelaget br√łd eller focaccia