Kremet blomkålsuppe

4 porsjoner

1 ss kokosolje til steking
1 pakke bacon
1/2 purre, kuttet i skiver
1 stilk stangselleri, kuttet i biter
2 middels store blomkål, delt i blomkålbuketter. Bruk også stilken, deles i små biter.
1 pakke Philadelphia laktosefri kremost, romtemperert
1/2 ts Blue Dragon fish sauce
5 dl kyllingkraft (5 dl vann og glutenfri kyllingfond) eller hjemmelaget kyllingkraft.
1 ts salt, smak til
1/2 st nykvernet pepper
Ekstra virgin olivenolje for å ha noen dråper over før servering

Stek baconskivene sprø, legg de tilside. Deles i biter når de er avkjølt.

Smelt en ss kokosolje i en kjele over medium varme. Tilsett purre, stangselleri og blomkål. Rør og stek til purren har blitt myk, ca 5 minutter.

Hell over kyllingkraften, kok opp og la suppen småkoke til blomkålen er mør. Ha 3 dl av suppen (også biter av grønnsaker) og kremosten i en blender, start og bland til det har blitt en pure (dette vil gjøre at suppen tykner noe).

Ha pureen tilbake i suppen, tilsett fiskesaus, salt og pepper – smak til. Varm opp suppen og rør til den tykner noe. Den skal ikke koke.

Server med sprøstekt bacon og hjemmelaget brød eller focaccia